Ostalo

FOTO: Na sosedskem derbiju zmago slavili Cariniki

Pred okrog 100 gledalci sta se v senčnem in vetrovnem vremenu na nogometnem igrišču v Pince-Marofu pomerili ekipi Graničarja in Petišovcev. Sosedski derbi je po devetdesetih minutah srečanja pripadel domači ekipi.
Današnja zmaga Carinikov na domačem igrišču je bil obliž na rano devetega kroga, ko je ekipa na gostovanju visoko (3:0) izgubila proti ekipi Renkovcev. Okrog 100 gledalcev je bilo danes priča precej raztreseni igri obeh ekip, pobudo za žogo pa sta čez celotno srečanje izmenično imeli obe ekipi. Nekoliko več truda so v igro vložili domači, med tem, ko je gostujoča ekipa imela nekaj težav z vratarjem.

Za prvi zadetek na današnjem srečanju ljubitelji okroglega usnja niso čakali posebno dolgo. V 10. minuti je domače v vodstvo popeljal Josip Somi, drugi zadetek na srečanju pa se je zgodil v 31. minuti, ko je mrežo gostov zatresel Igor Kleiderman. Domača ekipa bi sicer to prednost lahko zadržala, pa jim to nekako ni uspelo. V 42. minuti je Alen Šimonka žogo poslal neposredno do domačega vratarja Bogara, a temu strela po storjeni napaki ni uspelo ubraniti. Gosti so tako rezultat znižali na 2:1.

V drugem polčasu bistvenih sprememb v igri ni bilo. Pritiske sta na gole nasprotne ekipe vršili obe enajsterici, na trenutke pa je domača ekipa situacijo na terenu le stežka obvladovala. Dobrih 12 minut po začetku drugega polčasa je igrišče zaradi poškodbe vezi prstov na roki moral zapustiti Urban Kolenko, ki je tako na svoj rojstni dan bil primoran takoj obiskati zdravnika. Pred njim je tako vsaj 6 tednov mirovanja.

V nadaljevanju srečanja je domača ekipa uspela rezultat še enkrat zvišati. V 82. minuti je bil znova uspešen Igor Kleiderman, ki je žogo v gneči pred vrati gostov in napaki gostujočega vratarja uspel poslati čez golovo črto. Kleiderman je tako s tem zadetkom postavil končni rezultat srečanja. Domača ekipa se je tako postavila mesto višje in je z 11 točkami na tretjem mestu. Prav toliko točk pa ima tudi ekipa Veterani Turnišče, ki je na domačem terenu včeraj popoldan izgubila proti Dolinčanom.

Graničar – Petišovci 2017 3:1 (2:1)

1:0, Somi Josip 10.
2:0, Igor Kleiderman 31.
2:1, Alen Šimonka 42.
3:1, Igor Kleiderman 82