Sveže

FOTO: Mercator včeraj doniral tudi prostovoljcem lendavske izpostave Rdečega križa

Rdečemu križu in Slovenski karitas je Mercator v zahvalo doniral 30 ton živil in higienskih potrebščin. Te so tokrat bile namenjene vsem prostovoljcem, ki se že več kot mesec dni v času epidemije trudijo in prostovoljno pomagajo. Donacijo je prejela tudi lendavska izpostava Rdečega križa. 25 prostovoljcev je včeraj dvignilo donacije Mercatorja.
“Od Mercatorja smo prejeli obvestilo o prijazni donaciji, ki jo bodo v naslednjemu tednu na vseh 56 območnih združenj RKS dostavili v obliki malica paketa namenjenega rdečekrižarjem, torej našim prostovoljcem,” so sporočili iz Rdečega križa Slovenije. Med omenjenimi območnimi združenji je tudi lendavsko, kamor je bilo dostavljenih 25 paketov. “Najlepša hvala za vaše napore in dobro opravljeno delo za katere prejemamo pohvale in čestitke iz vseh strani – doma in v tujini,” so sporočili.

“Ko je težko, je treba stopiti skupaj, in to v Mercatorju vemo. Zato tudi mi stojimo ob strani tistim, ki najbolj potrebujejo pomoč, in tistim, ki so zdaj v prvih vrstah v boju proti epidemiji. Brez vas pa pomoč ne bi prišla v prave roke, brez vašega požrtvovalnega in prostovoljnega dela ne bi bilo humanitarnosti, kot jo poznamo. Zato vam v sodelovanju s priznanimi proizvajalci, partnerji projekta Moje znamke, v gesto zahvale pošiljamo paket z malico in nekaj pozornostmi,” pa so zapisali pri Mercatorju.

Z mislijo “Minute za junake” je Mercator tudi zdravstvenemu osebju na COVID-19 točkah po Sloveniji ves mesec dostavljal malice, prav tako so malice dostavili pripadnikom Civilne zaščite v najbolj izpostavljenih mestih, to je v Šmarju pri Jelšah, v Metliko in Ljutomer, na željo pripadnikov civilne zaščite Postojna pa so malice poslali tudi tamkajšnjemu Domu upokojencev. “V Mercatorju smo se zahvalili tudi našim zaposlenim v trgovinah in logistiki, saj so tudi oni pomemben dejavnik preskrbe prebivalstva. Tako smo dosegli več kot 13.000 plemenitih ljudi, posameznic in posameznikov, ki jim želimo reči: hvala!”