Sveže

FOTO: Mednarodni košarkarski turnir v spomin na dolgoletnega predsednika kluba Roberta Ščapa

Košarkarski klub Lindau iz Lendave je minulo soboto v dvorani Dvojezične srednje šole Lendava organiziral mednarodni košarkarski turnir v spomin na dolgoletnega predsednika kluba Roberta Ščapa. Sodelovali so člani naslednjih košarkarskih društev: Lindau Lendava, Rudar Mursko Središće ter NOE Nova Gorica.
Košarkarski klub (KK) Lindau iz Lendave je minuli sobotni popoldan v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava organiziral košarkarski turnir, na katerem so si košarkarske in igralske spretnosti dokazovali gostje iz Nove Gorice (NOE), Murskega Središča (Rudar) in Lendave (Lindau). Košarkarski turnir ali bolje rečeno veteranski memorialni turnir so organizatorji, Lendavčani, namenili pokojnemu članu ekipe Robertu Ščapu, Lendavčani pa so med drugim bili tudi zmagovalci tega zanimivega turnirja.

Otvoritveno srečanje sta na parketu športne dvorane odigrali moštvi iz Nove Gorice in Murskega Središča. Od začetka do konca srečanja so sosedje iz Hrvaške bili na igrišču dominantni in nekoliko oslabljenim igralcem iz Nove Gorice dokazali, da so boljši nasprotnik. Končni rezultat: KK Rudar – KK Noe 74:23 (19:6, 22:7, 10:8, 23:2).

Drugo srečanje je moštvo iz Primorske odigralo s kolegi iz Lendave. Začetek srečanja je bil nekoliko izenačen, v drugi četrtini pa so domači igralci pričeli igrati nekoliko bolj zavzeto, povedli z večjo prednostjo, to prednost do konca le povečevali in naposled zasluženo zmagali. Končni rezultat: KK Lindau – KK Noe 67:39 (10:13, 23:6, 22:12, 12:8).

Finalno srečanje je pripadlo Lendavčanom in Hrvatom, moštvi pa sta prikazali izjemno zavzeto igro, ki sta se izmenjevala v vodstvu. Prisotni so spremljali pravo prvenstveno srečanje ter srečanje, v katero sta obe ekipi položili veliko truda. Bilo je kar nekaj metov za tri pike, veliko protinapadov in in že igra kot taka je bila zelo gledljiva, b kateri je uživala tudi sicer maloštevilna publika. Konec srečanja je pripadel domačinom, ki so končnico odigrali zelo izkušeno in si tako zasluženo priigrali zmago na turnirju. KK Lindau – KK Rudar 56:52 (13:12,13:14,17:13,13:13).

Po srečanjih so prijateljske vezi igralci utrjevali na pogostitvi pri sponzorju prireditve, v baru “Drvarnica” v Lendavi.

Dosežen vrstni red:
1. KK LINDAU LENDAVA
2. KK RUDAR MURSKO SREDIŠČE
3. KK NOE NOVA GORICA

FOTO: Gorazd Horvatič