Ostalo

FOTO: Lokostrelstvo: Jadranski 3D pokal v Dolini pri Lendavi

V Dolini pri Lendavi je Lokostrelski klub Lendava v sodelovanju z Lokostrelsko zvezo Slovenije in Hrvatskog streličarskog saveza pripravil lokostrelsko tekmovanje, 3D Lendava 2018, ki šteje za jadranski pokal. Tekmovanja se je udeležilo 40 klubov s 104 tekmovalci.
Dolina pri Lendavi, natančneje okolica tamkajšnjega lovskega doma, je včerajšnjo hladno in nekoliko zaseženo nedeljo bila prizorišče lokostrelske tekme, 3D Lendava 2018, ki šteje za jadranski pokal. Udeležilo se ga je 40 klubov iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije, skupno pa so nastopili 104 tekmovalci. Tekmovanja se na žalost, kljub pričakovanju, ni udeležil svetovni prvak iz Madžarske, Molnar Ferenc Midesz.

Tekmovanje se je odvilo v šestih slogih (dolgi lok, instinktivni lok, goli lok, sestavljeni lok, lovski lok, samostrel) in petih kategorijah (dečki in deklice, kadeti in kadetinje, mladinci in mladinke, člani in članice ter veterani in veteranke). “Žal zaradi slabega vremena udeležba ni bila tako številčna kot smo si obetali, so pa bili tisti, ki so prišli, zelo zadovoljni z organizacijo, z progo in tudi z rezultati,” nam je povedal Kristijan Kuzma.

Lendavski lokostrelski klub lahko tudi letos s ponosom reče da so gostili najmočnejši 3D turnir v Sloveniji, saj so nastopili najboljši slovenski, hrvaški in avstrijski lokostrelci in lokostrelke. Na tekmovanju je sodelovalo skupno 12 Lendavčanov, en pa je žal takoj na začetku odstopil zaradi okvare opreme (Tonković Srđan). Lendavčani so tako osvojili 4 medalje in sicer:

1. mesto, Biro Mihael, sestavljeni lok, dečki – 276 krogov
2. mesto, Komaricki Nik, instinktivni lok, dečki – 249 krogov
3. mesto, Biro Dominik, instinktivni lok, dečki – 240 krogov
4. mesto, Žalig Luka, instinktivni lok, dečki – 204 krogov
3. mesto, Štuhec Bojan, lovski lok, veterani – 267 krogov
4. mesto, Kuzma Branko, sestavljeni lok, veterani- 327 krogov
4. mesto, Štampar Zvonko, dolgi lok, veterani – 242 krogov
8. mesto, Flisar Tomaž, instinktivni lok, veterani – 180 krogov
3. mesto, Hozjan Jožef, dolgi lok, člani- 297 krogov
9. mesto, Horvat Kristijan, instinktivni lok, člani – 347 krogov
10. mesto, Cseh Gyula, instinktivni lok, člani – 345 krogov

Rezultati:

– Jadranski pokal
– 3D lokostrelsko tekmovanje

FOTO: Silvija Horvat, Leon Novak