Ostalo

FOTO: Ljutomerski godbeniki mnogim ogreli dlani

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, je le nekaj dni po začetku leta 2018, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, pripravil tradicionalni novoletni koncert, kjer so zaigrali skladbe različnih izvajalcev in skladateljev, tujih in domačih, ter žanrov, kot gostje pa so tokrat nastopili še člani Ljutomerskega okteta.
Člani pihalnega orkestra, ki ga sestavlja 58 glasbenikov pod vodstvom dirigenta Simona Novaka, so ponovno pričarali odlično vzdušje s prijetnimi melodijami znanih Straussovih polk in valčkov ter drugih skladb, kjer so se jim na odru pridružili še pevci Ljutomerski oktet. Zgodovina tega orkestra, ki je dejansko pričaral enkraten večer in ogrel dlani mnogi ljubiteljev glasbe, sega v leto 1922. Številne generacije glasbenikov pa so vedno poskrbele, da je ljutomerski pihalni orkester navduševal tako na koncertih v Sloveniji, kot tudi na tujem. Na tokratnem tradicionalnem novoletnem koncertu, ki je ponovno napolnil dvorano ŠIC Ljutomer, so se godbenikom-glasbenikom na odru kot gostje pridružili člani Ljutomerskega okteta, ki prav tako že več desetletij razvajajo s svojim petjem.

Ob koncu koncerta so spregovorili in prisotne pozdravili: predsednica KD Ivan Kaučič Ljutomer Mira Rebernik Žižek, vodja Pihalnega orkestra Milan Lebar ter županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je med drugim povedala: “Poldrugo uro smo uživali v melodijah, ki so bile delo 58 odličnih glasbenikov pod vodstvom dirigenta Simona Novaka. Tako zaigrane melodije, kot zapete pesmi, so še enkrat več dokaz, da imamo v Ljutomeru kulturo na zelo visokem nivoju, na kar sem kot županja največje prleške občine nadvse ponosna”.