Ostalo

FOTO: Ljutomer: Podeljena Miklošičeva nagrada in priznanja 2024

Občina Ljutomer je osredno prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku pripravila v torek, 6. februarja 2024, v Domu kulture Ljutomer. Slavnostni govornik je bil akademski glasbenik, rojak Gregor Vidmar, ki je pred kratkim prevzel dirigentsko palico Pihalnega orkestra Ljutomer.
Ob tej priložnosti je ljutomerska županja mag. Olga Karba podelila Miklošičevo nagrado in priznanja za leto 2024. Miklošičevo nagrado je prejela Frančiška Fani Zorec s Cvena za uspešno dolgoletno delovanje na gledališkem področju, Miklošičeva priznanja pa so bila podeljena Dušanu Pavličiču iz Pristave za dolgoletno predanost ljubiteljski kulturi, Danici Makoter iz Ljutomera za dolgoletno ustvarjalno delovanje na področju ohranjanja kulturne dediščine ter Duo Beročka, ki ga sestavljata Selma Franov in Marinka Prelog, za izjemne dosežke na področju promocije ljudskega glasbenega izročila Prlekije.

Pred osrednjo prireditvijo je bila v galeriji Ante Trstenjak odprta razstava likovnih del dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Razstavo so poimenovali Trajnostna umetnost.

Foto: Sara Vinkovič