Ostalo

FOTO: Lendavski župan Magyar se je odzval povabilu in se udeležil prvega “Regionalnega placa” v Nedelišću

V soboto, 6. aprila se je župan občine Lendava Janez Magyar, odzval na vabilo in se v Nedelišću na Hrvaškem udeležil prvega “Regionalnega placa” v okviru katerega se je predstavilo 50 ponudnikov kakovostnih domačih proizvodov in izdelkov, ki temeljijo na tradiciji.
Že na naslednji tovrstni prireditvi, v letošnjem letu jih bo še šest, pa organizatorji pričakujejo pridelovalce tudi iz Slovenije in Madžarske. Cilj prireditve je povezati pridelovalce celotne regije, promovirati njihovo bogato ponudbo ter jim nuditi prostor, kjer ponudijo svoje proizvode in kjer se lahko povežejo z drugimi pridelovalci in kupci. Obiskovalci sejma so imeli možnost videti, kupiti in degustirati številne domače izdelke visoke ekološke vrednosti, kot so zelenjava, sadje, različne vrste moke in olja, siri in drugi mlečni izdelki, med, semena, različni sokovi, zdrave pijače, vina in sadna žganja.

V sklopu prireditve se je župan Janez Magyar sestal z Matijo Posavcem, županom Međimurske županije in Radimirom Čačićem, županom Varaždinske županije, s katerima je skupaj obiskal in pozdravil ponudnike 1. Regionalnega sejma.