Ostalo

FOTO: Lendavčani jutri po nove tri točke v Koper

Pred enajsterico Lendavske Nafte 1903 in trenerjem Marianom Sluko je četrti krog druge državne lige. Modro-beli se tokrat odpravljajo na Primorsko, natančneje v Koper, kjer bodo znova skušali vknjižiti nove tri točke.
Drugoligaši bodo teden, ki je minil tudi v znamenju tekem prvega kroga Pokala Slovenije, sklenili s tekmami četrtega kroga. Kar sedem tekem bo odigranih današnjo soboto, krog pa bosta z nedeljskim večernim spopadom na Bonifiki sklenila Koper in Nafta 1903, ki želita po koncu sezone zasedati mesto na vrhu lestvice. Bo Nafti 1903 na Primorskem uspelo vknjižiti nove tri točke?

Nedeljski večerni termin je tokrat rezerviran za spopad med Koprom in Nafto 1903. Čeprav se ob pogledu na lestvico morda zdi drugače, bomo jutri priča boju za vrh lestvice – morda celo za končno prvo mesto. Koprčani so z zasluženo zmago proti Gorici zaprli usta kritikom in po nekoliko slabšem začetku dokazali, da mislijo resno. Na drugi strani Naftaši na Bonifiko prihajajo z obnovljeno samozavestjo, nesrečni prekmurski derbi pa je po zmagoslavju v Dravogradu že pozabljen.

Ekipi bosta jutri na zelenico Bonifike stopili v popolnih postavah, saj kaznovanih ni. “V Kopru želimo odigrati najboljšo tekmo v letošnji sezoni ter posledično tudi zmagati,” pa je bil kratek Vedran Vinko. Nafta 1903 se po tretjem krogu nahaja na petem mestu prvenstvene lestvice s šestimi točkami, med tem, ko so Koprčani šesti, s točko manj. Glavni sodnik na jutrišnjem srečanju bo Marko Podgoršek, prvi pomočnik bo Jure Jamnik in drugi pomočnik Žan Habuš. Delegat na srečanju bo Dušan Bezjak.