Ostalo

FOTO: Lendava se tudi letos predstavlja na sejmu Alpe-Adria

Sejem Alpe-Adria znova vabi na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, na slednjem pa se predstavlja tudi Lendava s svojo turistično in kot vinorodni kraj, s svojo vinsko ponudbo. Omenjeni sejem je sicer osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji.
Od minule do prihajajoče srede se na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvija 31. mednarodni turistični sejem Alpe-Adria, namenjen zelenemu in aktivnemu turizmu, kampingu in karavaningu. Na sejmu je v okviru stojnice Turistične zveze Lendava vabi, bil prisoten Zavod za turizem in razvoj, ki je predstavljal Lendavo s stolpom Vinarium, vinsko-kulinaričnimi prireditvami, z razpršenim hotelom Vinarium, Turistično društvo Dolina in Društvo vinogradnikov in sadjarjev Lendava, predstavljala pa so se vina petih lendavskih vinarjev oz. vinogradnikov.

Sejem je sicer poleg promocije Lendave obenem tudi priložnost za vzpostavitev stikov s turističnimi ponudniki in deležniki, izmenjavo izkušenj, odpira pa tudi možnosti sodelovanja na turističnem področju. Na sejmu, ki ima tudi tokrat bogat spremljevalni program, se do prihjajoče srede predstavlja skupno več sto turističnih ponudnikov. Vzporedno z Lendavo se letos predstavljata še naselje Dolina in spletni portal Muravidek.re (v Prekmurje), ki deluje pod okriljem Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti.

Odprtju je prisostvoval minister Zdravko Počivalšek, ki je sejem minulo soboto tudi odprl, Osrednjo turistično prireditev v regiji spremljajo še GASTexpo – Sejmi okusov v organizaciji Primorskega sejma. Obiskovalci tako obiščejo dva sejma z eno vstopnico. Skupaj se v sedmih dvoranah Gospodarskega razstavišča predstavlja prek 500 ponudnikov, ki na turističnem sejmu prihajajo iz 13 držav. Njihovo ponudbo zaznamujejo naslednji poudarki: gastronomski turizem, kamping in karavaning, kulturni turizem, aktivni turizem in trajnostna Slovenija.