Ostalo

FOTO: Lendava se je predstavila na sejmu Vakantiebeurs na Nizozemskem

Nekaj zaposlenih Zavoda za turizem in razvoj se je več dni mudilo na sejmu Vakantiebeurs na Nizozemskem. Lendava je bila zastopana z razpršenim hotelom Vinarium, razglednim stolpom Vinarium ter ponudbo kolesarskih izletov.
Slovenski partnerji in turistična podjetja so se pod okriljem Slovenske turistične organizacije predstavili na letošnjem največjem sejmu Vakantiebeurs v Utrechtu na Nizozemskem. Naš kraj so zastopali zaposleni na Zavodu za turizem in razvoj Lendava, Robert Berki, Martina Bukovec, Luka Bukovec in direktor omenjenega zavoda, Romeo Varga. Ti so predstavljali razpršeni hotel Vinarium, razgledni stolpo Vinarium ter ponudbo kolesarskih izletov.

Vakantiebeurs je že vrsto let največji sejem v Beneluxu. Letos je potekal med 15. in 19. januarjem. Dogodek je bil odlična priložnost za osebno srečanje z novimi partnerji in bodočimi obiskovalci. V letu 2019 je dogodek obiskalo kar 103.312 obiskovalcev, najbolj pogost razlog za obisk sejma je iskanje inspiracije in odkrivanje novih destinacij za potovanja.

Letošnja osrednja tema je bila sicer destinacija Jeruzalem, ki predstavlja turizem na podeželju z bogato etnološko dediščino in s poudarkom na gastronomiji in degustaciji vin. Na slovenskem razstavnem prostoru se je letos pod okriljem Slovenske turistične organizacije na razstavnem prostoru predstavljalo 20 slovenskih turističnih ponudnikov, med katerimi je bil tudi že prej omenjeni Zavod za turizem in razvoj Lendava.