OstaloBike pleasure

FOTO: Kolesarski klub Lendava ob 18. obletnici v enem dnevu skupno več kot stokrat na Piramido!

Že drugič zapored, lani ob 17. in letos ob 18. obletnici Kolesarskega kluba Lendava, se je 20 članov in simpatizerjev društva odločilo, da se pridruži društveni akciji in sicer čim večkrat na dan iz Lendave do Piramide, najvišje točke lendavskih goric.
Tako kot ob lanski 17. obletnici, so se člani in simpatizerji Kolesarskega kluba Lendava tudi ob letošnji 18. obletnici odločili izpeljati akcijo, katere cilj je s kolesom čim večkrat povzpeti se na najvišjo točko lendavskih goric, vsem dobro poznano Piramido. 170 višinskih metrov je letos premagovalo 20 članov društva in simpatizerjev iz Murske Sobote. Skupno so se udeleženci te zanimive akcije minulo soboto na Piramido povzpeli več kot stokrat, nekaterim najbolj pripravljenim članom je traso, dolgo okrog 3 – 3,5 kilometra uspelo prekolesariti celo desetkrat.

“Ideja je padla že lani, med prvim valom epidemije Covid-19, ko so športne in ostale prireditve ter druženja že bila prepovedana. Vsi dobro vemo, da je Piramida nekakšen simbol, najvišji vrh na območju naše občine in smo si rekli, organizirajmo nek interni dogodek, ki ga bomo recimo izvajali na datum ustanovitve našega društva, ki je padel torej na minulo soboto, torej v času, ko so temperature že prijetne za kolesarjenje,” je dejal Mitja Bensa, predsednik društva. Bensa med drugim že špekulira, ali bi ta dogodek v prihodnosti postal širši, morda zanimiv za še več kolesarjev, tudi iz drugih slovenskih mest, morda dovolj zanimiv tudi za tujino. 

Kot je dejal Bensa, se bodo potrudili, da dogodek ostane tradicionalen, “v tem trenutku pa je pomanjkanje športnih dogodkov, sploh takšnih bolj organiziranih, veliko. Vsaka stvar, ki se v tem obdobju zgodi je v vsakem primeru dobrodošla.” Najstarejši med sodelujočimi, ki se je na Piramido v sklopu omenjene društvene akcije podal vsaj enkrat, je bil Edi Puklavec, ki jih šteje čez 80. Bensa zaključuje, da akcija nima kakšnih posebnih zahtev glede koles. “Vseeno je s kakšnim kolesom se v omenjeni akciji podate do Piramide … važno je, da se. Čim večkrat. Večina se jih je do cilja podala s cestnimi kolesi, preostali z gorskimi.”