Sveže

FOTO: Kljub dobri igri Čentibe so gosti bili pretrd oreh

V 18. krogu medobčinske nogometne lige Lendava sta se na čentibski kajzerici pomerili domača ekipa in ekipa iz Bistrice. Kljub dobri igri so domači tokrat bili primorani premoč priznati gostom, kateri so mrežo Tomislava Lebara zatresli kar trikrat, med tem, ko so domači Bistričanom zgolj enkrat.
Okrog 100 ljubiteljev nogometa je včerajšnji popoldan v nekoliko oblačnem vremenu v Čentibi spremljalo dvoboj domače Čentibe ter gostov iz Bistrice. Čentibčani so se pred srečanjem nahajali na četrtem mestu prvenstvene tabele, gosti pa so prvi, kar pa se tudi po srečanju ni spremenilo, Bistričani pa so se po včerajšnjem dvoboju še bolj utrdili na vrhu lestvice in imajo sedaj 42 točk, med tem, ko jih imajo zasledovalci iz Pince Marofa “le” 37. Do konca srečanja sicer ni pričakovati, da bi prvouvrščeni storili kakšno napako, a tudi če jo bodo, to najbrž ne bo vplivalo na razvrstitev.

Že od samega začetka srečanja tako domači kakor tudi gosti niso dovoljevali presenečenj, igra pa se je večinoma odvijala sredi igrišča z nekaj presenečenji ob straneh. Posest žoge bi lahko brez zadržkov pripisali v enaki meri tako eni kot tudi drugi ekipi, ki sta tekom prvega polčasa kazali gledljiv nogomet, a kakšnih omembe vrednih priložnosti nista dosegali. Prvi zadetek na srečanju je padel v 29. minuti in sicer je po lepi podaji vrzel v obrambi domačih v kazenskem prostoru odlično izkoristil Mai Smej in neubranljivo zadel za 0:1. Do konca prvega dela sta ekipi poizkusili še nekajkrat, a je v 40. minuti nepazljivost domačih izkoristil Julian Lebar ter zadel za 1:1.

V drugem polčasu je igra domačih sicer nekoliko padla, Bistričanom pa je prav to dalo nekaj dodatnega zagona. Posest žoge je tokrat bila pri gostih in že deset minut po sodniškem žvižgu seje mreža domačih vnovič zatresla. Okroglo usnje je za hrbet Lebarja poslal Patrik Žugelj in s tem nekako nakazal, da bodo gosti najbrž učinkovitejši nasprotnik. Po omenjenem zadetku se domači nekako niso uspeli znova zbrati, kar se je še naprej poznalo pri igri ter seveda posledično tudi pri rezultatu. Za 3:1 je v 74. minuti zadel Andrej Žugelj in s tem dosegel tudi končni rezultat srečanja. Domači so sicer želeli rezultat znižati, a kaj konkretnejšega niso uspeli doseči.

Čentiba – Bistrica 1:3 (1:1)

Gledalcev: 100, sodniki: Glavni sodnik: Gregorinčič Lukas, 1. pomočnik: Žižek Janez, 2. pomočnik: Herženjak Patrik. Delegat: Bukovec Janos.
Strelci: Čentiba: Lebar Julian 1:1 (40′). Bistrica: Smej Mai 0:1 (29′), Žugelj Patrik 1:2 (56′), Žugelj Andrej 1:3 (74′).