Ostalo

FOTO: Julian Lebar potopil sanje Carinikov

V 17. krogu Medobčinske nogometne lige Lendava sta se na nogometnem igrišču v Pince Marofu pomerili ekipi Graničarja ter gostov iz Čentibe. Težko pričakovano srečanje so naposled dobili gosti, ki so zmago dosegli na krilih Juliana Lebara.
Okrog 90 gledalcev je včerajšnji sončni in občasno zasenčeni dopoldan spremljalo srečanje 17. kroga MNL Lendava med ekipama domačega Graničarja ter gostov iz le streljaj oddaljene Čentibe. Srečanje je bilo težko pričakovano, saj sta se na zelenici pomerili precej kakovostni ekipi, a je prav domača ekipa bila tista, ki je razočarala svoje privržence -pa ne v igri, temveč rezultatsko. Srečanje so namreč dobili gosti.

Če potegnemo črto, bi lahko zapisali, da so v prvem polčasu igrali domači, zabijali pa gosti. In če že omenjamo smolo domačih, se je največja pripetila v 15. minuti, ko je igrišče zaradi grde poškodbe zapustil domači igralec. In tukaj je šlo le še navzdol, saj je gostujoča ekipa izkoristila stres domačih.

Že minuto kasneje je na svoj račun namreč prišel Julian Lebar, ki je premagal vedno pozornega Edvarda Krznarja in sicer po tem, ko je izkoristil luknjo v obrambi domačih in tako svojo ekipo pognal v vodstvo z minimalno razliko. Tukaj je igra domačih nekoliko padla in že dve minuti kasneje je Emirian Dora Varga zaradi prekrška nad nasprotnikom v kazenskem prostoru domačim “priboril” najstrožjo kazen. Lebar je vnovič bil tisti, ki je (tokrat) iz bele pike zatresel mrežo domačih in tako vodstvo povišal na 2:0 ter dosegel tudi rezultat polčasa.

V drugem polčasu so prisotni ljubitelji nogometa v Pince Marofu videli predvsem igro med obema kazenskima prostoroma ter poizkuse na obeh straneh. Kakšnih posebnih presenečenj ni bilo, živčnost je rasla, a je ta pri domačih bila vse prej kot dobrodošla. Rezultat srečanja je v 77. minuti (vnovič) dosegel Lebar in sicer je slednji dosegel zadetek za 3:0, spremembe pa od takrat naprej več ni bilo in domači so bili primorani priznati poraz s 3:0.

Graničar – Čentiba 0:3 (0:2)

Gledalcev: 90, sodniki: Glavni sodnik: Borovič Damjan, 1. pomočnik: Tompa Marjan, 2. pomočnik: Pintarić Zlatko, Delegat: Kotnjek Jožef.
Strelci: Čentiba: Lebar Julian 16′, 18′, 77′ (0:1, 0:2 -11m, 0:3)