Ostalo

FOTO: Foto-video klub Lendava razstavljal v Romuniji

Na povabilo Lili Kepe iz Zavoda za kulturo madžarske narodnosti Lendava in Fotókluba Mohos iz Sepsiszentgyörgya (Sfăntu Gheorghe) so tokrat člani Foto-video kluba Lendava (FVKL) s fotografsko razstavo gostovali v Romuniji.
Šlo je za skupno razstavo obeh fotoklubov, ki je na ogled na dvorišču tamkajšnjega zgodovinsko-etnografskega muzeja, razstavljenih pa je 50 fotografij. Lendavčani se predstavljajo z motivi in znamenitostmi Prekmurja ter jim vsaj na trenutek poskušajo pričarati lepote naših krajev. Avtorji fotografij so: Agica Bürmen, Nara Dominko, Biserka Sijarič, Borut Graj, Peter Škrilec, Kristijan Jesenović, Ladislav Sobočan, Teo Horvat, Tomaž Galič, Alfred Lešnjak, Simon Vuk, Miran Dominko in Igor Ternar.

4-dnevno gostovanje v Romuniji je lendavskim fotografom omogočilo pobližje spoznati ljudi, kulturo in kraje, ki so jih imeli priložnost obiskati, med ostalim tudi Sibiu, Székelyudvarhely, Szováta, Urmenis-Maramures, Cluj Napolca …

“Iskrena hvala domačinom in vsem, ki so kakor koli prispevali k temu, da je projekt uspel. Hvala za gostoljubje in prijaznost, predvsem pa za pozitivne vtise, lepe spomine, ki se bodo zagotovo vtisnili globoko v srce ter za zgovorne fotografije z ovekovečeno zgodbo, emocijo ali le trenutkom, ki v sebi nosi nam pomembno sporočilo,” so zapisali pri FVKL.