Sveže

FOTO: Ethnotrip – Koncert ob izdaji nove plošče

Glasbena skupina Ethnotrip, je včeraj zvečer, v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi, predstavila novo ploščo z naslovom “Kdo bo pil iz bistrega studenca?,” katero so sicer lansko leto na omenjenem odru tudi posneli. Publika je bila navdušena.

Zasedba Ethnotrip, ki jo sestavljajo vokalistka Tjaša Šimonka, violinist Miha Kavaš, pianist Primož Kramberger, bas kitarist Aleksander Varga in tolkalec Tomi Došen, deluje od leta 2009.

Ethnotrip se navdušujejo nad ljudskim izročilom in v bogati zakladnici glasbe Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Srbije, Bosne, Anglije in Rusije črpajo skladbe za svoj repertoar. Že to, da zasedba ni tipično ljudska, nam da vedeti, da so priredbe teh pesmi drugačne. Zasedba se loteva tradicije » z radovednostjo in invencijo, ne da bi pri tem pozabila na žar in čustva« (recenzija radia študent). Posegajo tudi po že skoraj pozabljenih melodijah in jih poskušajo ponovno predstaviti in približati občinstvu. Za skupino se je v preteklih letih zvrstilo lepo število nastopov tako doma, kot tudi v tujini – na Madžarskem, Hrvaškem, v Nemčiji, Bosni in Hercegovini in v Srbiji.

Leta 2013 je skupina izdala svoj prvenec Ethnotrip, istega leta pa je predstavila tudi svoj prvi videospot – Jovano Jovanke. V 2015 je skupina posnela svoj drugi album z naslovom ‘Kdo bo pil iz bistrega studenca?’, kateri je izšel 15.1.2016 pri glasbeni založbi Celinka. Člani zasedbe verjamejo, da se bo na njem našlo nekaj za vsakega poslušalca. Ta album so včeraj tudi predstavili.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6243132512069302033?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Foto: Leon Novak in Tomaž Galič