Ostalo

FOTO: Ekipa male odbojke OK Lendava na prvem mestu v skupini

Minulo soboto je ekipa male odbojke OK Lendava na turnirju v Murski Soboti dosegla novi zmagi in kot edina neporažena ekipa v skupini trenutno zaseda prvo mesto na lestvici. Članska ekipa pa je na gostovanju v Zrečah po uspešnem začetku in prepričljivem vodstvu v prvem nizu na koncu morala priznati poraz.
Ekipa male odbojke je najprej premagala ŽOK Sobota I z 2:1 v nizih (20:25, 25:23, 25:15) in prav tako tudi tekmo z ekipo Roto-Kema Puconci zaključila z rezultatom 2:1 (22:25, 25:13, 25:16). “Z ekipo male odbojke smo zmagali obe tekmi, to je bil plan in prioriteta, kar nam je tudi uspelo. Kljub temu, da smo izgubili dva niza, sem zelo zadovoljen in ponosen na naše igralke. Prva postava je bila dominantna in stabilna, ko je bilo najbolj pomembno. Dobro je odigrala tudi druga postava, tako da smo obe tekmi zmagali z 2:1. Čestitam mojim dekletom in našim navijačem, za glasno, kulturno in pozitivno podporo. Čestitam tudi nasprotnikom za prikazano igro,” je po tekmi povedal trener Spasoje Todorović.

Članice odigrale nekoliko slabše

Članice so minulo soboto zvečer igrale v gosteh in izgubile proti ekipi Swatycomet Zreče II v štirih nizih (25:16, 23:25, 11:25, 21:25). Trener Muranie Lendava je bil zadovoljen z igro svojih igralk: “Tekma proti ekipi iz Zreč je bila kvalitetna in fizično zahtevna; edino kar obžalujem, da smo nasprotnicam po vrhunskem prvemu nizu prepustili igro in iniciativo. Dober rezultat so domačinke dosegle tudi zaradi naših tehničnih napak. Zelo sem zadovoljen in ponosen na svojo mlado ekipo, da se je po dveh izgubljenih nizih vrnila v igro. V četrtem nizu je zmanjkalo le malo športne sreče in izkušenj. Zaslužili bi si peti niz, saj smo pokazali, da znamo igrati lepo odbojko.”

Prihodnjo soboto ob 15:30 bodo članice v telovadnici Dvojezične srednje šole Lendava.gostile ekipo Uniforest Prebold.

Besedilo: OK Lendava
FOTO: GRegor Čiček