Ostalo

FOTO: Domači trgovec odprl četrto poslovalnico: “Pot ni bila lahka, a je bila razmeroma kratka”

Podjetje Prekmurec d.o.o. je danes v Dolgi vasi odprlo svojo četrto poslovalnico in sicer po tem, ko so poslovalnico v Lendavi (pa ne zaradi slabih poslovnih rezultatov) bili primorani zapreti. Odprtja se je udeležilo krepko čez sto ljudi, vse prisotne pa sta pozdravila direktorja Alen in Matej Magyar ter župan Občine Lendava Janez Magyar, sicer njun oče ter ustanovitelj podjetja Prekmurec d.o.o.
V Dolgi vasi so danes dopoldan, po več kot desetletju in pol, vnovič dobili trgovino. Ta se nahaja na Glavni ulici 120 v Dolgi vasi, prostore pa je zapolnilo trgovsko podjetje Prekmurec d.o.o., ki stoji za trgovinami Hungarikum. Kot je v svojem govoru dejal en izmed direktorjev, Matej Magyar, “danes odpiramo svojo četrto poslovalnico. Pot ni bila lahka, a je bila razmeroma kratka, saj smo poslovalnico uredili v pičlem mesecu.” Kot sta še dejala brata Magyar, se zavedata, da ima omenjena trgovina za krajane sentimentalno vrednost.

Vse prisotne je pozdravil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar, sicer njun oče in začetnik podjetja Prekmurec d.o.o. Ta je dejal, da je prav v tej trgovini nekoč pričel svojo trgovsko pot, takrat kot najmlajši poslovodja sploh v verigi takratnih Mercatorjevih trgovin. Sinovoma (Alenu in Mateju) se je zahvalil, jima izrekel dobre želje, za tem pa je sledil prerez traku in obiskovalci so se že kmalu nagnetli v povsem obnovljene prostore omenjene trgovine v Dolgi vasi.