Ostalo

FOTO: Dolina doma nadigrala Mostje

V 11. krogu 2. MNL Lendava sta se na nogometnem igrišču v Dolini pomerili ekipi Doline in Mostja. Prepričljivo, pa čeprav z minimalno rezultatsko prednostjo, so tokrat slavili Dolinčani in v zadnjem jesenskem krogu vknjižili tri točke.

V zadnjem krogu jesenskega dela drugoligaškega prvenstva v medobčinski ligi Lendava sta se na nogometnem igrišču v Dolini pomerili ekipi domačih in Mostja. Gosti sicer na prvenstveni lestvici rangirajo in so rangirali, vsaj točkovno, bistveno višje od Dolinčanov, a so danes domači dokazali kdo kraljuje na nogometni zelenici pod hrasti.

Hladen tuš so Mostjani najprej doživeli v 20. minuti srečanja, ko je gostujočega vratarja Horvata več kot uspešno premagal Požgai in domačo ekipo s tem popeljal v vodstvo, ki je trajalo slabih šestnajst minut, ko je za izenačenje poskrbel Tibaut. Po tem, ko so se gosti že veselili izenačenega rezultata v polčasu, pa je za veselje domačih navijačev, le dve minuti kasneje poskrbel Šooš in že v prvem polčasu postavil rezultat srečanja.

Predvsem zanimiv je bil drugi polčas, ko gostujoča ekipa domačim nikakor ni mogla priti do živega. Trpeli so predvsem živci gostujočega vratarja Horvata, domači vratar Krznar pa se je vedno znova dobro odrezal. Do konca srečanja je bilo moč videti še vsaj pet strelov na gol gostov, ki so se sicer nekako izjalovili, med katerimi je bila tudi prečka. Poizkušali pa so seveda tudi gosti, a z bistveno počasnejšim tempom, kar je ugajalo obrambi domačih s Krznarjem na čelu.

V 79. minuti je bil podeljen prvi in tudi zadnji rumeni karton, prejel ga je Milan Horvat pri ekipi gostov, kmalu za tem pa glavnemu sodniku Bukovcu ni preostalo drugega, kot da srečanje registrira v korist domačih.

Zvezda Dolina – Mostje 2:1