Ostalo

FOTO: Dolgovaščani klonili na domačem terenu

Minulo soboto sta se na nogometnem igrišču v Dolgi vasi v 20. krogu Pomurske nogometne lige za nove točke udarila domača Hungarikum Olimpija ter gosti iz Gornje Radgone. Boljši so tokrat bili gosti, ki so srečanje dobili z minimalno razliko prednosti, 1:2.
ŠNK M-Trade Radgona gotovo sodi med najuspešnejše ekipe v pomladnem delu prvenstva v Pomurski nogometni ligi. V osmih tekmah so osvojili 16 točk (po štiri zmage in remiji) in če bi vsaj tako uspešni bili tudi v jesenskem delu prvenstva (v 12 tekmah so dosegli zgolj dve zmagi in dva remija), bi sedaj gotovo igrali v play-offu. Tokrat so Radgončani v play-outu, in so v soboto gostovali v Dolgi vasi.

Zgodba Dolgovaščanov je prav tako precej nehvaležna, saj slednji že več krogov zapored kažejo relativno dobre predstave, a jih nekako “zmanjka” ob zaključkih sicer zanimivih napadov. To ekipo tepe že dlje časa, zaradi omenjenih napak pa običajno prejemajo nepotrebne zadetke. Tudi Dolgovaščani se sicer nahajajo v play-outu, minulo soboto pa jim je za las ušel vsaj remi.

Radgončani so tako v Dolgi vasi ob turobnem vremenu osvojili vse tri točke. Srečanje si je ogledalo kakih 100 gledalcev, nekoliko odločneje pa so srečanje tokrat začeli prav gosti, v 17. minuti pa je Žan Trost dosegel zadetek za vodstvo z 0:1. Tudi gostitelji se niso vdali usodi in so na začetku drugega polčasa izenačili, uspešen je bil Áron Ács, a to ni prestrašilo nogometašev iz mesta penine in sejmov. Šest minut pred zadnjim sodnikovim piskom je hitronogi Vid Benjamin Krajnc Radgončanom zagotovil zmago. Domači trener Zver je sicer z menjavami skušal izid vsaj izenačiti, a je zmaga romala v Gornjo Radgono.

Hungariakum Olimpija – M-trade Radgona 1:2 (0:1)

Gledalcev: 100, sodniki: Ludvik Gbnc, Boris Žižek, Patrik Hrženjak. Delegat: Svetko Klemen
Strelci: Dolga vas: 1:1 Aron Acs (51.). M-trade Radgona: 1:2 Vid Benjamin Krajnc (84.), 0:1 Žan Trost (17.)