Ostalo

FOTO: Dela na spidvejišču v zaključni fazi; V Ljubljano danes Vugrinec in Bot

Na stezi spidvej dirkališča v Petišovcih poteka nujno potrebna varnostna posodobitev ograje v dolžini celotne proge. Ker je v minulih letih Občina Lendava, kot lastnica objekta takšna dela zanemarjala, Speedway team Lendava pa finančnih sredstev za takšen poseg ni imela, se je prenove lotilo novo občinsko vodstvo. Dela so trenutno v zaključni fazi.
Na spidvej dirkališču v Petišovcih že slab mesec dni potekajo obnovitvena dela varnostne ograje dirkališča. V prvi fazi je bilo zamenjanih okrog 150 vzmetenih stebričev, ki so osnovni pritrdilni del ograje. Prejšnji vzmeteni stebriči so bili lesene izvedbe in jih je že krepko načel zob časa, s čimer ti več niso nudili ustrezne varnosti tekmovalcem ob morebitnih padcih. Vzmeteni stebriči so sedaj zamenjani, podizvajalec podjetja Artex Lendava pa je končal tudi z namestitvijo novega platna.

Trenutno na dirkališču poteka vnovično nameščanje gumijastega dna ograje (kickboarda), namestiti pa bo potrebno še zaključke platna na zgornjem delu ograje. Dirkališče bo s tem bistveno varneje, sanacijska dela, ta bodo zaključena predvidoma v tednu dni, pa bodo vplivala tudi na izgled proge. Sanacijska dela kot lastnica objekta financira Občina Lendava, ki je, kot smo že poročali, lendavski spidvej na prioritetni listi pomaknila bistveno višje kot je to bilo do sedaj. V primeru menjave zračnih blazin bi se v Petišovce lahko vrnile tudi dirke mednarodnega ranga.

V Ljubljano danes Vugrinec in Bot

Na stadionu Ilirija v Ljubljani bo danes potekala druga dirka za državno prvenstvo v speedwayu. Po zmagi na prvi dirki prvenstva v Krškem bo znova glavni favorit član domačega kluba AMTK Ljubljana Matej Žagar, ki lovi že svoj 18. naslov državnega prvaka. Zagotovo lahko pričakujemo tudi ponovitev napetega dvoboja med Nickom Škorjo (AMTK Ljubljana) in Maticem Ivačičem (AMD Krško). Pred domačo publiko bo prvič nastopil 14-letni Anže Grmek, za katerega je letošnja sezona prva tekmovalna. Poleg voznikov iz Madžarske, Slovaške, Nemčije in Italije bodo barve AMZS in Slovenije zastopali še Denis Štojs in Jernej Hriberšek (AMD Krško) ter Dario Vugrinec in Dalibor Bot (ST Lendava).