Ostalo

FOTO: Danes ob 15.00 uri se začenja Tepih na paleti

Društvo za razvoj in promocijo glasbene kulture Ignite The Underground Promotions na spidvej stadionu v Petišovcih vsako leto, letos že sedmič, organizira glasbeni dogodek oz. majhen festival, z naslovom Tepih na paleti. Dogodek se prične danes ob 15.00 uri in se bo zaključil v noči s sobote na nedeljo okoli dveh zjutraj.

Glasbeni dogodek oz. festival z naslovom Tepih na paleti (TNP) se bo letos odvijal že sedmič zapored. Gre za majhen hc/punk/metal DIY festival, ki iz leta v leto postaja vedno bolj prepoznaven. Tudi letos bo TNP potekal dva dneva, na dogodku pa se bodo predstavile uveljavljene in prav tako neuveljavljene domače in tuje glasbene skupine. Kot zanimivost je potrebno poudariti, da je na omenjenem festivalu omogočeno in tudi zaželjeno kampiranje v šotorih, tisti bolj hrabri pa bodo verjetno prespali kar na prostem.

Letos se bo na omenjenem dogodku, ki se prične prav danes ob 18.00 uri, predstavilo skupno kar 16 glasbenih skupin različnih, predvsem nekoliko “trših” zvrsti. Organizatorji dogodka so sicer minuli mesec v Mansardi že organizirali “ogrevanje” pred dogodkom, ko so tam nastopile tri glasbene skupine.

Za obiskovalce bo, poleg hladne pijače, na voljo tudi hrana, vstopnina pa za en dan znaša 5 evrov, za dva dni pa 7 evrov. Obiskovalci, ki se bodo na festivalu odločili za kampiranje, se bodo lahko tudi stuširali. In kdo so skupine, ki bodo nastopile? Mašinko (Zagreb,CRO, Punk Rock), Dust Bolt (Munich,DE, Thrash Metal), Straightline (Munich,DE, Skate-Punk/Hardcore-Punk), Super Action Heroes (Ljubljana, Ska-Punk), Within Destruction (Jesenice, Slam/Death Metal), Ponor (Zagreb,CRO, Hardcore-Punk), Trash Candy (Maribor, Pop Punk/Punk-Rock), Pičke Vrište (Zagreb,CRO, Punk Rock), No End In Sight (Stuttgart, DE, Thrash Metal/Metalcore), Me As Well (Karlovac, CRO, Punk Rock/Hardcore-Punk), Still Strangers (Maribor, Pop-Punk), Eyecontact (Lendava, Desert/Stoner Rock), Nailed In (Zagreb,CRO, Hardcore-Punk), Nice One Babe (Zalaegerszeg, HU, Metalcore), Mt. Blanc (Maribor, Sludge/Hardcore-Punk), Panicka (Lendava, Punk Rock), Scatter (Lendava, Stoner/Sludge Metal) in Chain Of Decay (Murska Sobota, Hardcore/Metal).

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6302066622366383361?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]