Ostalo

FOTO: Člani Društva vinogradnikov in sadjarjev Lendava obrezali grajsko in društveno trto

Nekaj članov društva vinogradnikov in sadjarjev Lendava je včeraj, kot vsako leto, obrezalo vinsko trto pri lendavskem gradu ter pri prostorih društva v Spodnji ulici. Vinsko trto so tudi zvezali in se med delom pogovorili o načrtih za naprej.
Nekaj članov društva vinogradnikov in sadjarjev Lendava, katerega že nekaj več kot teden dni vodi novi predsednik Sebastijan Gjerkeš iz Dolge vasi, se je tudi letos zbralo pred prostori društva, od koder so se najprej odpravili na dvorišče lendavskega gradu, kjer so obrezali ter z leskovimi šibami zvezali vinsko trto, sorte žametovka, ki je sicer potomka najstarejše vinske trte na vetu iz mariborskega Lenta.

Ob delu pri vinski trti se jim je pridružil tudi direktor javnega zavoda Galerija-Muzej Lendava, Dubravko Baumgartner ter se s prisotnimi člani vinogradniškega društva pogovoril o ureditvi okolice vinske trte ter o razširitvi in sicer v smislu zasaditve še dveh novih dodatnih trsov ter o namestitvi manjše informacijske table v treh jezikih, da bi obiskovalci gradu ter sprehajalci dobili dodatne informacije.

Po opravljenem delu pri lendavskem gradu ter okrepčilu v lepem in sončnem vremenu, so se člani društva podali nazaj do prostorov društva, kjer so opravili še rez društvenih vinskih trt, katere so prav tako zvezali. Opravila so prisotni zaključili s prijetnim druženjem na soncu ob prostorih društva ter z nekaj kozarčki vinske kapljice.