Sveže

FOTO: Cariniki v Nedelici v drugem delu zapravili bistveno prednost in remizirali

V 7. krogu Medobčinske nogometne lige (MNL) Lendava sta se na nogometnem igrišču v Nedelici pomerili domača ekipa ter gosti iz Pince-Marofa. Čeprav je še v prvem delu vse kazalo, da bodo gosti zabeležili nove tri točke, saj so bili boljši v skorajda vseh segmentih igre, pa je drugi polčas prinesel preobrat in končni remi.
Na nogometnem igrišču v Nedelici se je včerajšnji dopoldan, v 7. krogu MNL Lendava domača ekipa pomerila proti ekipi iz Pince-Marofa. Srečanje se je zaključilo z remijem, pa čeprav so gosti imeli “odprte” vse možnosti za zmago. Cariniki so v prvem delu srečanja prikazali lepo igro, imeli so pobudo za žogo ter bili boljši v skorajda vseh segmentih igre, dobro se je večkrat izkazal tudi branilec gostujočih vrat Edvard Krznar, a je drugi polčas prinesel preobrat.

V prvem delu so si gosti priigrali kar nekaj lepih priložnosti in dobro pritiskali na vrata Dominika Horvata, ki je prvič klonil v 15. minuti ko mu je žogo za hrbet spravil Igor Kleiderman. Gosti so s pritiski nadaljevali, domači pa so nekajkrat poizkušali prebiti gostujočo obrambo, a je Krznar ob pomoči slednje bil venomer na pravem mestu. Rezultat prvega dela (0:2) je v zadnji minuti prvega dela postavil hitri Davor Hozjan.

Se pa je precej zanimiv preobrat zgodil v drugem delu, ko se gostujoči nikakor niso uspeli osredotočiti na precej motivirane domače. Že v 47. minuti je rezultat na 1:2 popravil David Nedelko, 5 minut kasneje pa je za izenačenje poskrbel Denis Hozjan. Tukaj je seveda potrebno poudariti, da je prej dobra obramba gostov postala precej luknjasta, kar so torej gosti izkoristili v pičlih nekaj minutah drugega dela.

Srečanje po doseženem izenačenju dobi nov zagon, ekipi pa se pričneta boriti vsaka še vsaj za zadetek prednosti, kar bi pomenilo zmago. To je najprej uspelo prav domačim, in sicer v 60. minuti, ko je okroglo usnje za hrbet Krznaru spravil Vito Gjerkeš, gosti pa so sedaj pričeli loviti vsaj izenačenje. Le-to je v 66. minuti dosegel Žan Rubin, 3:3 pa je bil tudi končni rezultat zanimivega obračuna. Obe ekipi sta v preostanku drugega dela še poizkušali, a več kot kakšne polpriložnosti nista dosegli.

Nedelica – Graničar 3:3 (0:2)

Gledalcev: 110, sodniki: Gl. sodnik: Pintarić Zlatko, 1. pomočnik: Berki Robert, 2. pomočnik: Kovač Anton. Delegat: Kotnjek Jožef.
Strelci: Nedelica: 1:2 Nedelko David (47.), 2:2 Hozjan Denis (52), 3:2 Gjerkeš Vito (60.). Graničar: 0:1 Kleiderman Igor (15.), 0:2 Hozjan Davor (45.), 3:3 Rubin Žan (66.).