Sveže

FOTO: Bo tako izgledal Mednarodni kulturni center?

Občina Lendava je za namen Mednarodnega kulturnega centra kupila nekdanjo stavbo blagovnice, za slabih 800 tisoč evrov. Občina bo objekt prenavljala odvisno od zagotovljenih virov, na minulem zasedanju občinskega sveta pa so si prisotni lahko ogledali maketo zunanjosti objekta.
Eden izmed večjih arhitekturnih preureditev, kar se tiče zgradb v starem mestnem jedru, bo objekt Blagovnica, ki je predviden za razvoj kulturnih, turističnih, izobraževalnih in promocijskih vsebin Občine Lendava. V njem naj bi bile umeščene: Zunanji oddelek knjižnice Lendava s čitalnico, digitalnimi vsebinami, oddelek za revije in časopise ter prodajalna, kongresna dvorana za 200 ljudi, romski center, pisarne ter druge različne vsebine za promocijo Občine Lendava. Po prvotnih načrtih naj bi se tja preselila tudi glasbena šola, a po novem tega ni v načrtu.

Občina Lendava je objekt kupila za 795 tisoč evrov (z vključenim davkom na promet nepremičnin) od podjetja FINIMO, nepremičnine in storitve d.o.o. iz Murske Sobote, direktor katerega je Jožef Gomboc, najela pa je tudi dolgoročno posojilo v višini 800 tisoč evrov z odplačilno dobo 10 let. Spodaj si lahko ogledate maketo objekta, zgoraj pa umestitev v prostor. Ostale podrobnosti glede izvedbe projekta, materialov in notranjosti, še niso znani …