Ostalo

FOTO: 15 let kampa v Termah Lendava

Te dni mineva 15 let, odkar so v kampu Terme Lendava gostili prve goste in s tem pomembno obogatili turistično ponudbo v lendavskih termah in tem delu Slovenije na splošno. “Vse od takrat si term ne znamo več predstavljati brez ljubiteljev oddiha v naravi in pod zvezdami,” je zapisala Helena Sredenšek, direktorica Term Lendava.Ob tem so v restavraciji hotela Lipa pripravili krajšo slovesnost.
“V našem kampu jim je na voljo 90 parcel oz. parkirnih mest, v desetletju in pol pa smo v njem uredili dodatne sanitarije, prostor za preoblačenje ob bazenu, kamp opremili z novo ograjo in vhodnimi vrati, vanj namestili nove zunanje in notranje kemične toaletne prostore ter prenovili prostor s pomivalnim, pralnim in sušilnim strojem. Gostom kampa poleg kopanja v vseh osmih bazenih, med katerimi smo lani popolnoma obnovili zunanji olimpijski bazen, ponujamo še posebno storitev, in sicer imajo vsak dan možnost nudističnega kopanja v bazenu v kampu. Da znamo za ljubitelje kampiranja lepo poskrbeti, kažejo tudi rezultati: v zadnjih desetih letih se je namreč število gostov na leto v kampu kar potrojilo, pri čemer pa smo zelo ponosni in še posebej naklonjeni stalnim gostom, ki se k nam tako radi vračate,” je za naš spletni portal zapisala Sredenškova.

Terme Lendava se res uvrščajo med majhne terme, a se kljub temu lahko pohvalijo s kar nekaj posebnostmi. Imajo parafinsko termo-mineralno vodo, ki pripomore k dobremu počutju in lajša revmatske tegobe. V notranjih in zunanjih bazenih ponujajo vodne užitke kopalcem vseh starosti. Tamkajšnji wellness temelji na pozitivni energiji, ki je značilna za ta konec Slovenije: v njem s parafinskimi kopelmi, toplotnimi oblogami, akupunkturo ter klasičnimi in tematskimi masažami ter bosonogo potjo gostom omogočajo brezskrbno sprostitev in regeneracijo. Ponujajo prekmurske dobrote, ki jih tamkajšnji kuharski mojstri pripravljajo po tradicionalnih prekmurskih receptih in iz lokalnih sestavin. Ponašajo se z odličnim animacijskim programom za otroke in odrasle, ki poteka skozi vse leto. Njihova najmočnejša aduta sta pristna gostoljubnost, za katero so zaslužni zaposleni ter čudovita narava, ki jih obdaja. “Veseli smo, da nam sredi prekmurskih ravnic in goric uspeva ohranjati lokalno tradicijo, ki navdušuje vse naše goste,” zaključuje Sredenškova.