Sveže

FOTO: “1081 podpisov fašizma”

V Lendavi so se v minulih prazničnih dneh pojavili listi z napisi, ki so kot je moč razbrati, uperjeni proti peticiji in proti podpisnikom peticije, s katero 1081 podpisnikov zahteva odstranitev migrantskega namestitvenega centra na Industrijski ulici.

V minulih prazničnih dneh so se v Lendavi, natančneje na trgu Zale Görgya in v mestnem parku, pa domnevno tudi v Mlinski ulici, pojavili napisi na belih listih formata A4, s katerimi neznane osebe obračunavajo s peticijo za odstranitev migrantskega namestitvenega centra in s podpisniki slednje. En izmed napisov je med drugim zalepljen tudi na fasado Sinagoge, ki je sicer spomenik lokalnega pomena.

Neuradno smo sicer izvedeli, da naj bi te papirje lepili dve punci, domnevno mladoletnici. “Včerajšnje anonimno plakatiranje z neprimerno in neoukusno vsebino, s katero so povzročitelji poskušali to predstavljati, nikakor ne sodi v naše okolje. Če pa nekdo meni tako, kot je napisano na plakatih, bi bilo korektno, da stopi iz anonimnosti in svoje stališče zagovarja,” je povedal Jože Cofek, pobudnik minule peticije. Listov sicer danes dopoldne več ni bilo moč videti.[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6267211332282930545?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]