Ostalo

Festival nogometa danes in jutri v Gaberju že desetič zapored; Jutri v finalu Nafta 1903 in Turnišče

Medobčinska nogometna zveza (MNZ) Lendava pripravlja danes, že desetič zapored, festival nogometa. Gre za zaključno nogometno prireditev sezone 2017/18, na kateri se bodo predstavili nogometaši starostnih kategorij U7, U9 in U11, prav tako pa se bodo mladi preizkusili v nogometnih spretnostih. V času današnjega festivala bo potekala tudi izvedba dogodka “Značka nogometaša,” že jutri pa se bosta prav tako v sklopu festivala nogometa v finalu pokala MNZ Lendava pomerili ekipi Nafte 1903 in Turnišča.
Nogometna srečanja se bodo danes pričela že zgodaj dopoldan. Gabersko nogometno igrišče bo razdeljeno na dve igrišči, kjer se bodo ob devetih dopoldan najprej pomerili starejši cicibani (U-11). Igralni čas znaša 30 minut, svoje moči pa bodo merile naslednje ekipe: Nedelica Planika Turnišče – Odranci, Črenšovci – Kobilje Planika Turnišče, Odranci – Nafta 1903 in Bistrica – Nedelica Planika Turnišče. Ob 10.20 uri sledi podelitev priznanj minule sezone.

Med 11.00 in 12.15 uro bodo svoje moči merili mlajši cicibani (U-9). Igralni čas znaša 20 minut, svoje moči pa bodo merile naslednje ekipe: Odranci 1 – Kobilje Planika Turnišče, Črenšovci – Dobrovnik, domača Panonija – Nafta 1903, Nafta veterani – Čentiba, Nedelica Planika Turnišče – Odranci 2, Bistrica – Kobilje Planika Turnišče, Nafta 1903 – Čentiba in Olimpija Dolga vas – Panonija Gaberje. Podelitev priznanj za minulo sezono bo potekalo ob 12.45 uri.

Kot zadnji bodo nastopili mlajši cicibani (U-7). Igralni čas tukaj znaša 15 minut, srečanja pa se bodo pričela ob 13.20 uri in končala ob 13.40 uri. Svoje moči bodo merili naslednji mladi upi: Renkovci Planika Turnišče – Odranci, Bistrica – Nafta 1903, Nafta 1903 – Renkovci Planika Turnišče in Odranci – Bistrica. Podelitev priznanj za minulo sezono se bo odvilo ob 14.10 uri.

V nedeljskem finalu Nafta 1903 in Turnišče

Prava nogometna poslastica pa ljubitelje okroglega usnja čaka jutri. Na gaberski zelenici se bosta, prav tako v sklopu Festivala nogometa, pomerili ekipi Nafte 1903 in Turnišča. Ekipa Turnišča si je vstopnico za finale priborila z zmago nad ekipo iz Črenšovcev, spomnimo, takrat so Turniščani slavili s sicer minimalno prednostjo 7:6, Nafta 1903 pa je slavila na Hotizi in sicer z rezultatom 5:1. Prvi polčas se je na Hotizi zaključil z rezultatom 1:1.

Obe ekipi bosta nastopili v prvi postavi, za favorite tekmovanja pa velja enajsterica lendavske Nafte 1903. Ta je lansko sezono že dvignila prvenstveno lovoriko. Ali jo bo tudi letos, bo potrebno še nekoliko počakati. Da gre za srečanje kjer šteje vsaka malenkost, kaže tudi dejstvo, da bo kot glavni delilec pravice v Gaberju jutri nastopil izkušeni Bojan Mertik, prvi pomočnik bo Eric Herženjak, drugi pomočnik pa Robert Horvat ml. Delegat na srečanju bo Avgust Hozjan.

Srečanje se bo pričelo ob 17.30 uri, v polčasu pa bo potekala svečana podelitev nagrad in pokalov za tekmovalno leto 2017/18 v 3. SNL-vzhod in ligah MNZ.