Sveže

Ethnotrip pričeli s turnejo po Balkanu

Znana glasbena skupina Ethnotrip, je naznanila, da se odpravlja na turnejo po Balkanu. Leta 2013 je skupina izdala svoj prvenec Ethnotrip, istega leta pa je predstavila tudi svoj prvi videospot – Jovano Jovanke. V 2015 je skupina posnela svoj drugi album z naslovom ‘Kdo bo pil iz bistrega studenca?’

Člani zasedbe Ethnotrip se navdušujejo nad ljudskim izročilom in v bogati zakladnici glasbe Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Srbije, Bosne, Anglije in Rusije. Pred kratkim so naznanili, da se odpravljajo na turnejo po Balkanu. Skupino sestavljajo vokalistka Tjaša Šimonka, violinist Miha Kavaš, pianist Primož Kramberger, bas kitarist Aleksander Varga in tolkalec Tomi Došen, deluje od leta 2009.

Zaradi odličnih odzivov publike, kritikov, medijev in organizatorjev bodo tako člani skupine poletje preživeli delovno. Svojo pot so člani skupine že začeli z nastopom na festivalu Godibodi v Ljubljani, na turneji pa predstavljajo svojo drugo ploščo, ‘Kdo bo pil iz bistrega studenca?’, ki so jo posneli v kulturnem domu v Lendavi.

Že 11.6. bodo nastopili v Šalovcih, na Eko-socialni kmetiji Korenika. 18.6. sledi nastop v Celju, 24.6. pa v starem mestnem jedru Žalca. 1.7. se bodo odpravili v Mursko Soboto, na festival Soboško poletje, 13.7. pa v Koper, na festival Jeff. 20.7. bodo nastopili v Srbiji, natančneje v Kragujevcu, že naslednji dan pa v makdedonski Bitoli, na festivalu Lokum fest. Naslednji dan so še v Makedoniji, natančneje v Prilepu, v Jazz klubu Take five, dan za tem, torej 23.7. pa že v Črni Gori, v Danilovgradu. 24.7. sledi Podgorica, 25.7. pa sledi nastop v Čačku (festival Karusel). Kot zadnja postaja jih čaka Niš, Nishville international jazz festival.