Sveže

Drugoligaši se bodo znova podali na zelenice, Nafta 1903 jutri proti Radomljam

Drugoligaši bodo jutrišnjo soboto pričeli svoj nogometni ples. Tako bo tudi v Lendavi, kjer se bo lendavska Nafta 1903 ob 20.30 uri pomerila proti Radomljam, vsa ostala srečanja prvega kroga pa bodo odigrana ob 17.30 uri.
V prvem krogu drugoligaškega tekmovanja se bo Lendavska Nafta 1903 ob 20.30 uri pomerila proti ekipi iz Radomelj. Srečanje bo pod reflektorji potekalo le v Lendavi, saj bo preostalih sedem srečanj prvega kroga odigranih ob 17.30 uri. Srečanje v Lendavi si bo med drugim moč ogledati tudi na televizijskih ekranih, saj bo tudi letos poskrbljeno za neposredne prenose. V soboto si bo torej srečanje moč ogledati tudi na SportKlubu.

Srečanje med Nafto 1903 in Radomljami bo vsekakor zanimivo, saj sta ekipi minulo sezono končali na tretjem in četrtem mestu. Mlinarji bodo tudi letos napadli nekoliko iz ozadja in pod taktirko trenerja Nermina Bašića upali na presenečenje. Rumeni so pred pričetkom sezone potrdili peterico novincev. Obramba je močnejša za izkušenega Hrvata Maria Mornarja, Radomljanom pa se je pridružila še četverica mladih upov. Jošt Kimovec, Luka Filip, Getuar Veselaj in David Stariha Laban.

Nafta 1903, ki se je spomladi borila za drugo mesto, želi letos na sam vrh. To so jasno povedali tudi na minuli novinarski konferenci. Nafta 1903 je sicer urejen in stabilen nogometni klub, ki ima trenutno vse pogoje, da lahko zaigra tudi v prvi državni ligi. Vodstvo kluba je v skladu s cilji okrepilo igralsko posadko, potem ko je še pred tem podaljšalo sodelovanje s trenerjem Francem Fridlom. Štajerec je sicer ostal brez Liridona Osmanaja in Matea Monjaca, a so se modrim pridružila znana imena slovenskih zelenic.

V Lendavo se je po šestih letih vrnil Arpad Vaš, na vzhod Prekmurja pa se je preselil tudi nekdanji up Maribora Alen Ploj. Z Lendavčani je vse od začetka priprav vadil tudi Roy Rudonja, a vodstvo kluba še ni sprejelo dokončne odločitve o usodi sina Mladena Rudonje. Nove moči Nafte so tudi Dino Cvrtila, Jan Grmek in Roland Pako. Modro-beli so večino tekem odigrali predvsem z domačimi in madžarskimi klubi. Ekipi sta se minulo sezono sicer že pomerili v 8. in 23. krogu. Vsaka ekipa je vknjižila po eno zmago.