Ostalo

Drugo državno ligo zapolnil Koper, Grad ostaja tretjeligaš

Koprčane in ekipo iz Grada je minulo nedeljo na Goričkem čakalo zaključno dejanje te sezone. Odvilo se je namreč drugo kvalifikacijsko srečanje za vstopnico v drugo državno ligo. Po sredini tekmi na Bonifiki, ki so jo Koprčani dobili s 4:0, se je enak rezultat, v korist Koprčanov, zgodil tudi v gosteh.
Četverica se je pred dnevi poveselila naslova tretjeligaških prvakov, kot zadnjim je uspelo nogometašem Grada. Prvak vzhodne skupine si je naslov zagotovil v zadnjem krogu, v Odrancih, v neposrednem obračunu za vrh lestvice. Četa Bogdana Črnka je pred 800 gledalci iztržila remi in zadržala prednost točke pred prvim zasledovalcem. Prekmurci so v dodatnih kvalifikacijah izzivali prvaka zahodne skupine, nogometaše Kopra.

Primorci so na Goričkem vratarja premagali v pičlih tridesetih minutah, za vodstvo Koprčanov je v 32. minuti poskrbel Mario Sačer, vodstvo in izid polčasa pa so Koprčani postavili v 36. minuti za katerega je poskrbel Denis Cerovec. V 57. minuti, je mrežo domačinov za višanje rezultata zatresel Robi Gajšek, Končni izid pa so Primorci postavili v 67. minuti, ko je mrežo Goričanov zatresel Željko Tomić. Štiri zadetki v mreži Grada je torej ponovljen scenarij iz Kopra.

Koprčani so tako preskočili zadnjo oviro na poti do druge državne lige, to pa sicer tudi pomeni, da je v naslednji sezoni med ekipami novinec. Koper in lendavska Nafta 1903 sicer medsebojnih obračunov nimata, so se pa modro-beli v nekih drugih časih s Koprčani že srečevali v takratni prvi državni ligi.

Grad – Koper 0:4 (0:2)

Strelci: 0:1 Mario Sačer (32), 0:2 Denis Cerovec (36), 0:3 Robi Gajšek (57), 0:4 Željko Tomić (67).
Igrišče pod gradom pri Gradu, 500 gledalcev, sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek).