Ostalo

Dr. Mihael Kasaš se je vrnil na Občino, tokrat kot direktor občinske uprave

Občina Lendava je 9. junija objavila javni natečaj, preko katerega je iskala direktorja oz. direktorico občinske oprave. Prej je na omenjenem stolčku sedela Aleksandra Kreslin, ta je delovno mesto zapustila, vršilec dolžnosti pa je bil mag. Tibor Hebar. Razpis je sicer zamujal za okrog 40 dni. Po ponovljenem javnem natečaju je bil uspešen dr. Mihael Kasaš, ki se tako vrača na Glavno ulico 20.
Občina Lendava je 9. junija objavila javni natečaj, preko katerega je iskala direktorja oz. direktorico občinske oprave. Ta v prvo ni bil uspešen, saj naj prijavljeni kandidati ne bi ustrezali razpisnim pogojem, zato je bil javni natečaj ponovljen 21. julija. Takrat se je na natečaj prijavil bivši podžupan in že večkrat kandidat za župana Občine Lendava, dr. Mihael Kasaš. Slednji je sicer po poklicu doktor kemije in kemijske tehnologije, ukvarja pa se tudi z biodinamičnim kmetijstvom na svoji domačiji, v Dolini. Delovno mesto na Glavni ulici 20 je nastopil minuli ponedeljek.

Dr. Kasaš mora sedaj v roku 30 dni odstopiti kot občinski svetnik (nezdružljivost funkcij). Odstop mora podati županu Magyarju. Odstop bo romal tudi na občinsko volilno komisijo, ta pa bo morala ugotoviti, kdo bo sedel na njegovo mesto. To trenutno še ni znano, saj je dr. Kasaš bil samostojni kandidat.

Kot navajajo v javnem natečaju, gre za delovno mesto, ki se opravlja v nazivu Sekretar. Kandidat bo primoran izpolnjevati določene pogoje in sicer, da ima univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo s specializacijo pravne, ekonomske upravne ali naravoslovne smeri, ima najmanj 7 let delovnih izkušenj, njegovo znanje madžarskega jezika mora biti na višji ravni, opravljeno mora imeti obvezno usposabljanje za imenovanj v naziv, mora imeti funkcionalna znanja upravnega vodenja in upravljanja kadrovskih virov, opravljen mora imeti strokovni izpit iz upravnega postopka za vodenje in odločanje v upravnih zadevah, zahtevana je osnovna raven znanja angleškega ali nemškega jezika ter mora imeti sposobnost organizacije dela, vodenja in nadziranja.