Ostalo

Dr. Albert Halász predal posle v javnem zavodu KKC in nastopil novo (začasno) službo

Sedaj že nekdanji direktor javnega zavoda Knjižnica-Kulturni center (KKC) Lendava, dr. Albert Halász je v teh dneh v omenjenem javnem zavodu predal posle in se z delovnega mesta poslovil. Trenutno omenjeni javni zavod vodi Ines Varga, že zelo kmalu pa bo predsednik sveta zavoda sklical sejo, na kateri bo izbran vršilec dolžnosti direktorja.
Sedaj že nekdanji direktor javnega zavoda KKC Lendava, dr. Albert Halász, je v teh dneh predal posle in se poslovil z delovnega mesta direktorja. Javni zavod trenutno vodi Ines Varga, kateri je dr. Halász pooblastila predal že pred časom, od zaposlenih pa se je poslovil z elektronskim sporočilom, v katerem jim je zaželel uspešno delo ter se jim zahvalil za sodelovanje v preteklih letih. Naloga sveta zavoda sedaj je, da čim prej izbere vršilca dolžnosti direktorja. Datum seje sicer še ni znan.

“Naša naloga sedaj je, da določimo vršilca dolžnosti direktorja. Do takrat zavod vodi Ines Varga,” je bil kratek predsednik sveta javnega zavoda KKC, Robert Požonec. Na naše vprašanje, ali že ima kakšne povratne informacije o kazenski ovadbi, katero je zoper njega podal prav dr. Halász, je odgovoril, da nima. “Saj veste kako je, sodni mlini počasi meljejo. Zaenkrat nisem prejel še ničesar. Kakršnega koli vabila tudi ne.” Ali ima informacije, da bo dr. Halász svoj prav iskal na sodišču, nam Požonec ni mogel potrditi, a je zaključil da “je v tej smeri svoj čas že zagrozil.”

Dr. Halász začasno zasedel delovno mesto na PMSNS

Kot nam je včerajšnji popoldan potrdil Ferenc Horváth, predsednik sveta PMSNS, je dr. Halász že nastopil novo delovno mesto in sicer na Pomurski madžarski samoupravni narodni skupnosti (PMSNS). “Prijavil se je na razpis in bil izbran,” je bil kratek Horváth. Kot je slednji še dejal, gre za nadomeščanje, po naših neuradnih informacijah je ena izmed zaposlenih odšla na porodniški dopust. Dr. Halász je sicer bil pred prenehanjem delovnega razmerja v javnem zavodu KKC menda več tednov bolniško odsoten, na naša vprašanja pa včeraj ni odgovarjal.