Ostalo

DOŠ I Lendava prejela 412 madžarskih knjig v vrednosti 700 tisoč forintov (1.950 EUR)

Knjižna zbirka šolske knjižnice DOŠ I Lendava je s pomočjo finančnih sredstev, pridobljnih na natečaju s Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. postala bogatejša za 412 novih madžarskih knjig v vrednosti 700.000 forintov oz. 1.950 evrov. Knjige so v Lendavo prispele s pomočjo tukajšnjega konzulata, ravnateljici in knjižničarki pa jih je izročil generalni konzul Máthé László Eduárd.
“Knjižnična zbirka naše šole bo tako primerneje in boljše služila svojemu poslanstvu, to je razvijanju bralne pismenosti učencev, izpolnjevanju njihovih bralnih potreb ter bo s strokovno literaturo v pomoč in podporo učiteljem pri izvajanju vzgojno-izobraževalne dejavnosti. Pri izbiri knjižnega gradiva smo bili pozorni na starostno stopnjo učencev in na njihove različne bralne interese. Madžarske knjige smo nabavili v knjigarni LIBRI v Zalaegerszegu in smo jih pripeljali skozi slovensko-madžarsko mejo s pomočjo Anite dr. Czikó, konzula Konzulata Republike Madžarske v Lendavi,” so sporočili iz DOŠ I Lendava.

Pridobljeno knjižno gradivo so v večini otroška in mladinska literarna dela, v manjši meri pa gre tudi za knjige namenjene učiteljem.

Knjige tudi Dvojezični srednji šoli Lendava

Zavod za kulturo madžarske narodnosti je Dvojezični srednji šoli Lendava doniral paket darilnih knjig ob tednu otrok. Paket darilnih knjig sta sredi oktobra prejela Silvija Hajdinjak Prendl, ravnateljica šole, in njen namestnik Tibor Tomšič.