Ostalo

Dominik Drk profesionalno pri Nafti 1903, modro-beli predvčerajšnjim remizirali z madžarskim podprvakom

Lendavska Nafta 1903 se je včerajšnji popoldan kadrovsko okrepila, so sporočili iz Kolodvorske ulice 7 in dan pred tem na Madžarskem remizirala z madžarskim podprvakom.
Nafta 1903 se je kadrovsko še nekoliko okrepila. Profesionalno pogodbo z lendavskim drugoligašem in sicer tudi svojo prvo profesionalno pogodbo je podpisal Dominik Drk, Hrvat, doma iz naselja Donji Hrašćan, občina Donji Kraljevec. Omenjeni 19-letni vezni igralec za modro-bele nastopa že dlje časa, profesionalna pogodba pa seveda odpira dodatne priložnosti pri modro-belih. Drk se je na minulih srečanjih že večkrat izkazal in da mu profesionalna pogodba ne uide, se je šušljalo že dlje časa.

Remi v športnem centru Bük na Madžarskem

V športnem centru Bük na madžarskem je predvčerajšnjim bilo odigrano prijateljsko pripravljalno srečanje, ki bi tega dne moralo biti odigrano v Lendavi, pa se zaradi razmočenega igrišča ni. Tekma se je končala z izidom 2:2 (0:1), čeprav bi Lendavčani pravzaprav lahko zmagali, saj so prejeli dva precej ponesrečena zadetka, drugi pa je izstopal še posebej, saj je bil neregularen. Srečanje, to se je odvilo najprej v vetrovnem, za tem še v deževnem vremenu, si je sicer ogledala maloštevilna publika.

Prvi zadetek na srečanju so dosegli Lendavčani in sicer v 9. minuti. Zanj sta bila odgovorna Oštrek in Bizjak, slednji je dvojno podajo zgolj zaključil v mrežo. Izenačenje je po igri med obema kazenskima prostoroma sledilo šele v 60. minuti. Mrežo Lendavčanov je zatresel Francoz Loic Nego. V 77. minuti so modro-beli rezultat povišali na 2:1, ko je najprej hiter, za tem še natančen bil Dominik Drk. V 85. minuti je izenačil Evandro, Brazilec, a je sodnik kljub igranju z roko zadetek priznal. Po videnem je Nafta 1903 bila boljši ansprotnik

Nafta 1903 – Mol Fehervar FC 2:2 (1:0)
Nafta 1903: Galoši, Novinič, Vinko, Paku, Bolla G., Bizjak, Pirtovšek, Živko, Meshack, Oštrek, Körmendi
MOL Fehervar FC: Kovácsik, Bolla B., Muszliu, Rus, Zeke, Pátkai, Nyári, Nego, Hodzic, Géresi, Zivzivadze