Ostalo

Domača športna društva in klubi podprli projekt večnamenske športne dvorane

Minuli ponedeljek je v mestni hiši potekala predstavitev večnamenske športne dvorane s pokritim plavalnim bazenom za športna društva in klube občine Lendava, ki pozdravljajo načrtovano pridobitev in izvedbo projekta.
Predstavitev je vodil podžupan Občine Lendava Ivan Koncut, finančni in izvedbeni del je predstavil vodja oddelka za finance, proračun in premoženjske zadeve na Občini Lendava Bojan Petrijan, tehnične podrobnosti projekta pa sta predstavila arhitekta Bojan Purg in Marko Virtič.

“Vse na enem mestu”

“Večnamenska športna dvorana s pokritim bazenom bo ponudila »vse na enem mestu«. Primerne površine same dvorane ter vodne bazenske površine bodo tako odgovor na potrebe športa, zabave (koncerti), sejemske dejavnosti ter odlična dopolnitev programov za potrebe dejavnosti šol, vrtca, kakor tudi za potrebe starajoče se družbe in tekmovalne dejavnosti. V dvorani bodo zaživeli fizioterapija (podeljena ZD Lendava), judo dvorana, bowling steze in kegljišče, fitnes in baletna dvorana ter spremljajoči prostori. Ni pozabljeno niti na gostinsko ponudbo, načrtovana je manjša kavarna in terasa s pogledom na prelepi predel Lendavskih goric.

V dvorani se bodo lahko odvijala tekmovanja na najvišjem evropskem in svetovnem nivoju, tako da bo ta dvorana poleg sedanjega objekta Stožice v Ljubljani edina v Sloveniji in širše s takšnimi zmogljivostmi. Enako velja za plavalni kompleks, ki bo poleg športno rekreacijskega plavanja ponujal izvajanje tekmovalne dejavnosti na najvišjem evropskem in svetovnem nivoju. Plavalni kompleks vključuje ogrevalni bazen, ki bo izveden z dvižnim dnom, kar pomeni, da bodo vanj lahko vstopale vse generacije, vključno z invalidi. Bazenski kompleks omogoča uporabo zunanje sončne terase in vključuje različne vrste savn. Objekt bo izgrajen z eno najnaprednejših energetskih rešitev, kar je pomembno za energetsko varčno klimatizacijo, prezračevanje, ogrevanje, hlajenje, razsvetljavo in pripravo sanitarne vode ter ti. zeleni prehod v sklopu Naložbenega načrta za evropski zeleni dogovor in mehanizem za pravičen prehod.

Projekt bo sofinanciran s sredstvi EU v višini 85% upravičenih stroškov, razliko pa bo občina zagotovila iz proračuna s sredstvi zadolževanja. Projekt je v času poziva Vlade RS, ob prijavi ti. »velikih projektov«, pomembnih in potrebnih za okrevanje gospodarstva po svetovni pandemiji, SVRK (Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko) prepoznala kot enega izmed prepoznavnih projektov. Občina je tik pred odločitvijo o izbiri izvajalca za izdelavo vse potrebne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, kar je tudi pogoj za uspešno črpanje sredstev,” so sporočili iz Glavne ulice 20.

FOTO: Občina Lendava