Ostalo

Dobrovnik: Nekdanji policisti in ostali veterani so preverili če še vedo streljati s pištolo

V organizaciji policijskega veteranskega društva (PVD) Sever za Pomurje je bilo minulo soboto v Dobrovniku izvedeno streljanje s pištolo. To hladno jesensko jutro se jih je na strelišču v Dobrovniku v bližini Bukovniškega jezera zbralo 30 tekmovalcev iz Pomurskih domoljubnih in veteranskih organizacij.
V organizaciji Policijskega veteranskega društva (PVD) Sever za Pomurje je minuli konec tedna, na strelišču v Dobrovniku, potekalo tekmovanje v streljanju s pištolo. Na hladno jesensko sobotno jutro se je na strelišču nedaleč od Bukovniškega jezera pri Dobrovniku zbralo 30 tekmovalk in tekmovalcev iz pomurskih domoljubnih in veteranskih organizacij. Pričakali so jih člani Strelskega društva Jezero, ki so izvedli tekmovanje.

Vsak tekmovalec je imel na voljo pet poskusnih strelov in deset strelov za oceno. Vsako ekipo so sestavljali trije tekmovalci in skoraj vsi udeleženci so potrdili, da niso pozabili streljati. Ekipno so zmagali člani ekipe PVD Sever za Pomurje – PO Ljutomer, posamično pa član PVD Pomurje – PO Murska Sobota, Igor Klarič. Že sicer pa je slednji vsestranski športnik, vodja komisije za šport in prosti čas pri PVD Sever za Pomurje.

Končni vrstni red, ekipno: 1. PVD Sever za Pomurje – PO Ljutomer 195 krogov, 2. Območno združenje slovenskih častnikov Lendava 190 krogov, 3. PVD Sever za Pomurje – PO Gornja Radgona 174 krogov. Posamično: 1. Igor Klarič (PVD Sever za Pomurje – PO Murska Sobota) 83 krogov, 2. Mladen Kosi (PVD Sever za Pomurje – PO Ljutomer) 78 krogov, 3. Igor Plohl (PVD Sever za Pomurje – PO Gornja Radgona) 77 krogov.

Po končanem tekmovanju sta vse udeležence pozdravila predsednik PVD Sever za Pomurje Drago Ribaš in koordinator organizacije dogodka, Milan Osterc. Ob tem je Ribaš vsem najboljšim ekipa podelil pokale, posameznikom pa medalje. V nadaljevanju pa je sledilo še prijetno druženje s pogostitvijo.