Ostalo

Do srede vreme skorajda pomladno, od četrtka naprej pa prava zima

Nad našimi kraji so že dlje časa prevladovali topli jugozahodni vetrovi, v minulih dneh pa smo v naših krajih izmerili vse tja do 15 stopinj Celzija. Podobno toplo vreme je vztrajalo vse do včerajšnje nedelje, slika pa se bo počasi začela spreminjati. Pred nami so deževni dnevi, do vključno srede bodo temperature nad ničlo, od četrtka naprej pa bo precej pod ničlo.
Kot kaže, nas vrhunec zime šele čaka. V minulih dneh smo se precej razvadili, bi lahko rekli. Temperature so bile vse prej kot zimske, pa tudi zadnja snežna odeja je precej hitro skopnela predvsem zaradi odjuge. Pred nami je pravo zimsko vreme, od četrtka naprej, temperature pa bodo zaradi spusta zelo mrzlega polarnega zraka precej pod ničlo. Sneženje sicer ostaja neznanka, a lahko vse do četrtka pričakujemo dež.

“Vse bolj verjetno postaja, da se bo zelo mrzel zrak, ki se v teh dneh nahaja nad severovzhodno Evropo, v drugi prihodnjega tedna spustil tudi nad naše kraje. Ali bo k nam segel le obrobno ali pa nas čaka daljše obdobje mrzlega vremena, bomo še videli. Obstaja možnost, da se bodo temperature v višje ležečih mraziščih južne Slovenije ob jasnih noči brez vetra od prihodnje sobote naprej spuščale tudi pod -30 stopinj Celzija. Seveda mora za tak mraz prej zapasti sneg, kar pa glede na trenutne izračune meteoroloških modelov ni najbolj verjetno,” so zapisali na Facebookovi strani Vreme 24/7.

Do vključno srede se bomo zbujali med tremi stopinjami Celzija in ničlo, dnevne temperature bodo se gibale med 1 in 9 stopinjami Celzija. Že v četrtek bomo zjutraj izmerili -8, v petek -11 in v soboto -12. Čez dan bodo se temperature gibale med -3 in 1.