Ostalo

Do konca januarja še naprej mila zima

Nad nami še naprej vztraja mila zima. Dnevne temperature so precej neobičajne za ta čas, saj se čez dan dvignejo krepko čez deset stopinj Celzija. Takšno vreme pa bo, napovedujejo meteorologi, vztrajalo najmanj do konca januarja.
Četrti januarski teden se je začel s precej jasnimi dnevi in še vedno visokimi dnevnimi temperaturami. V višinah pihajo severozahodni vetrovi, ki prinašajo krajem na severni strani Alp precej oblačnosti in tudi snežne padavine. Ta oblačnost se zaradi severozahodnega vetra nad našimi kraji suši, to je tudi razlog za sončno vreme, ki ga imamo. V sredo je ponovno zapihal jugozahodni veter, ki prinaša v drugi polovici tedna zahodu nekaj oblačnosti, vzhodu pa še vedno sončno in zaradi vetra tudi toplo vreme. Dnevne temperature se bodo gibale okrog 10, pa tudi več stopinj Celzija. Danes denimo, do trinajst.

Letošnji januar za kar šest stopinj toplejši od lanskega

Zadnjih 30 dni je tudi sicer zaradi pogostih jugozahodnih vremenskih situacij predvsem v osrednjem in vzhodnem delu države za več kot 3 °C toplejših od povprečja. Kot zanimivost, ravno nasprotno je bilo lani, ko je bil januar prav toliko stopinj hladnejši od povprečja. Še vsaj do konca januarja se takšno neobičajno vreme ne bo zamenjalo. Dolgoročne napovedi kažejo, da se bo februarja nekoliko ohladilo, a čez dan temperature pod ničlo ni za pričakovati.

Zjutraj okoli ničle, čez dan tudi do petnajstice

V dneh, ki so pred nami, čez dan hladnega vremena praktično ne bo. Jutranje temperature se bodo do konca januarja gibale okoli ničle, dnevne temperature pa se bodo gibale od 8 pa vse do 15 stopinj Celzija. Če smo natančnejši: Današnja dnevna temperatura bo okrog 13 stopinj Celzija, v soboto in nedeljo jih bomo izmerili devet, v ponedeljek kar petnajst, v torek in sredo pa dvanajst.