Ostalo

Dnevne temperature še naprej krepko nad ničlo

Trenutno se nahajamo v obdobju mile zime, ko se temperature pod ledišče spustijo le v nočnem času. Povsem drugače je podnevi, ko beležimo temperature pet ali celo več stopinj nad ničlo. Takšno vreme se bo, kot kaže, nadaljevalo.
V večjem delu države veljajo zimske razmere, pri nas pa le tu in tam pade kakšna snežinka, pa tudi temperature za sneženje niso najprimernejše. Temperature se pod ledišče spustijo le v nočnem času, takrat beležimo temperature med -2 in -4, kar pa ne gre zapisati za dnevne temperature, ki zdaleč niso najprimernejše letnemu času, meteorologe pa bega še severni veter, saj tako dolgotrajna situacija s severnimi vetrovi pri nas ni običajna.

Temperature bodo sicer v dneh, ki so pred nami, precej podobne. Bolj kot zimske, bi jim lahko rekli zgodnje spomladanske. Dnevne temperature se bodo gibale med štirimi in šestimi stopinjami. Do konca tedna je pričakovati oblačno vreme, le tu in tam pa bo sivino predrl kakšen sončni žarek -a bo trajanje kratkega roka. Po nižinah bo danes lahko padla kakšna snežinka ali dežna kaplja.

V noči na sredo lahko na severu nastane kakšna snežna ploha. V sredo in četrtek bo zmerno do pretežno oblačno in suho. Pokritost s snežno odejo se bo v naslednjih dneh nad Evropo povečala. Že v torek bo severne dele srednje Evrope dosegel nov prodor hladnega zraka. Dve ciklonski središči bosta prinašali sneženje večjemu delu srednje Evrope in Balkanskemu polotoku. Nad severno Evropo je ciklonsko območje, nad večjim delom prestale Evrope pa območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje od severovzhoda znova nekoliko hladnejši in razmeroma vlažen zrak.