Ostalo

DeSUS bo do kongresa vodila Brigita Čokl, Balažek odslej podpredsednik

Po tem, ko je Karl Erjavec 10. marca odstopil z mesta predsednika stranke, je vodenje slednje prevzel nekdanji župan Občine Lendava, mag. Anton Balažek. Kot je razvidno iz spletne strani stranke, je začasni zastopnik, ki izvršuje naloge predsednika stranke do kongresa, Brigita Čokl.
(Nekdanji) predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je članom sveta stranke na seji v začetku marca o nadaljnjih korakih po neuspeli konstruktivni nezaupnici povedal, da ne želi biti več predsednik stranke. Sejo je takrat zapustil, od takrat pa tudi več ni član stranke. Svet DeSUS-a je za vodjo stranke do kongresa, spomnimo, takrat izvolil podpredsednika stranke, nekdanjega župana Občine Lendava, mag. Antona Balažka, a kot kaže tudi to več ne drži, saj je po informacijah iz spletne strani stranke DeSUS očitno, da je začasni zastopnik, ki izvršuje naloge predsednika stranke do kongresa, Brigita Čokl, Balažek pa je vnovič podpredsednik. Po naših informacijah naj bi odstopil sam.

Svet DeSUS-a, ki je Čoklovo za začasno zastopnico, ki opravlja naloge predsednika stranke do kongresa tudi izvolil, je razpravljal o aktualnih političnih zadevah in programu dejavnosti do volilnega kongresa, s katerim se je pretekli teden že seznanil izvršni odbor. Program dejavnosti stranke predvideva krepitev osnovnega poslanstva stranke, ki postavlja v ospredje skrb za upokojence, ranljive skupine in medgeneracijsko sodelovanje, pa poroča RTV Slovenija.