Ostalo

Danes v omejenem obsegu vrata odpirajo splošne knjižnice pa tudi gostinski lokali

Splošne knjižnice današnji ponedeljek ponovno odpirajo vrata za uporabnike, a v omejenem obsegu. Možno bo le vračilo in prevzem predhodno naročenega gradiva. Čitalnice ostajajo zaprte, prav tako še nekaj časa ne bo mogoč prost dostop do gradiva, zaenkrat tudi še ni prireditev. Svoja vrata, ali bolje rečeno terase odpirajo tudi gostinski lokali. Z delom bodo pričeli tudi številni obrtniki, denimo frizerji, pričele se bodo svete maše.
Omejitve gospodarstva, ki jih je vlada uvedla zaradi prizadevanj za zajezitev širjenja novega koronavirusa, se bodo danes začele sproščati v večji meri. Odprle se bodo knjižnice, natakarji v gostinskih lokalih bodo stregli le na terasah, z delom pričenjajo številni obrtniki. “Knjižnica bo odprta le za vračilo in prevzem predhodno naročenega gradiva, obenem boste lahko podaljšali članstvo in poravnali druge finančne obveznosti. Čitalnica in zunanje knjižnice ostajajo zaprte. Gradivo, ki ste si ga izposodili pred zaprtjem knjižnic, lahko vrnete do ponedeljka, 18.5. V knjižnico lahko do 18.5. brez plačila vrnete gradivo iz krajevnih knjižnic v občini Lendava, ki so trenutno še zaprte. Zamudnine za čas od 13.3. do 18.5. ne bomo obračunali. Izposoja gradiva je možna le ob predhodnem naročilu gradiva, kar lahko storite na telefonski številki +386 (0)2 574 25 83 ali pa nam pišite na info@kkl.si. Po naročilu gradiva počakajte na potrditev knjižnice, da je gradivo pripravljeno. Naročeno gradivo vas bo čakalo 3 dni. Naročiti je možno največ 5 enot gradiva,” so sporočili iz lendavske knjižnice.

Današnji ponedeljek začnejo obratovati tudi gostinski lokali. Strankam bodo lahko postregli le na prostem – na terasah oziroma letnih vrtovih, če jih imajo. Prav tako bo možno opravljati storitve v tekstilnih, obutvenih, usnjarskih, ključavničarskih, fotografskih, fotokopirnih, urarskih in zlatarskih obratih. Že od minule srede je spet možno opravljati dimnikarske storitve. Z današnjim dnem se lahko pričnejo tudi treningi v nekontaktnih športnih disciplinah.