Ostalo

Danes se začenja lendavska pikado liga

Danes ob 18.00 uri se po gostilnah v Lendavi in okolici vnovič začenja lendavska pikado liga. Če je lansko leto sodelovalo osem gostiln, sta se letos priključili še dve, kar pomeni, da bo letošnje razširjeno tekmovanje še zanimivejše.

Danes, od 18.00 ure naprej, bo v gostilnah znova moč slišati zvoke pikadov, saj se začenja lendavska pikado liga. V tekmovanju, ki bo letos imelo 18. krogov, v katerih bo sodelovalo kar 96 igralcev in deset gostiln, bo finalno srečanje odigrano po zadnjem krogu dvajsetega februarja prihodnje leto. Zmagovalna ekipa bo prejela nagrado s sklada in pokale, dolžna pa bo med drugim organizirati zaključni turnir v pikadu, kjer bodo svoje moči merili prav vsi igralci aktualne lige. Lanski zmagovalci so bili ekipa bara Matko iz Kapce.

V igri vzdržljivosti, koncentracije, zbranosti in natančnosti pa bo, kot smo že omenili, letos med seboj tekmovalo deset gostinskih lokalov. To so: Bar Matko (Kapca), Kvatro Gal (Dolina), Bar West (Pince), Bar Extra (Petišovci), Mansarda (Lendava), C&C Central (Lendava), Kvatro Gal II (Dolina), Booom Bar (Gaberje), Bar Lero (Petišovci) in Torcida (Gornji Lakoš). Letošnji ligi sta se priključila Boooom Bar in Bar Lero, ki bosta torej presenečenje. Med igralci bodo letos tudi tri igralke: Klavdija Matko, ki bo igrala za Central, Renata Horvat, ki bo igrala za ekipo Kvatro Gal II in Petra Antolin, ki bo igrala za Bar Lero.

Večina igralcev je seveda amaterjev, nekaj pa je tudi takšnih, ki igrajo v 1. slovenski pikado ligi. Liga ni profesionalna, igralci pa med seboj tekmujejo zaradi druženja in deloma tudi zaradi tekmovalnosti. Nekateri so seveda v omenjeni igri bolj vešči, drugi spet nekoliko manj, a ravno to je čar lige, ki postane zanimiva že po nekaj odigranih krogih. Rezultate bo moč spremljati na našem spletnem portalu, pod zavihkom Pikado liga, za rezultate pa bo skrbel Patrik Hozjan, igralec bara West. Bar West je že sicer organizator celotnega tekmovanja. Tekme bodo igrane vsak ponedeljek, od 18.00 ure naprej.