Ostalo

Danes prihaja nova pošiljka snega

Mrzlo vreme še naprej hladi našo državo. Če smo včeraj bili deležni nekaj sončnih žarkov, bo danes v popoldanskem času zgodba precej drugačna. Tudi naše kraje bo namreč zajelo sneženje. Slednje posebno obilno naj ne bi bilo, a se bo sneg obdržal.

Tudi včerajšnje jutro je spadalo k hladnejšim jutrom. Živo srebro se je spustilo do -9 stopinj Celzija, dnevne temperature pa so se ustavile pri 4 stopinjah Celzija. Današnja dnevna temperatura bo enaka, a smo današnje jutro znova po dolgem času zjutraj izmerili 2 stopinji nad ničlo. A če je bilo današnje jutro toplo, bodo zgodnje popoldanske ure zadišale po pravi zimi, saj bo k nam prišla nova pošiljka snega. Rahlo naletavanje je sicer bilo moč pričakovati že minulo noč.

Koliko snega bo zapadlo v naših krajih si meteorologi ne upajo napovedati, načeloma pa velja, da do deset centimetrov. Snežilo bo po vsej državi. Pojav žleda ni izključen. Prometno-informacijski center in ARSO opozarjata, da bodo razmere na cestah zimske. Sneženje bo ponehalo v noči na soboto.

V soboto bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho vreme. V nedeljo bo delno jasno in spet hladneje. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V ponedeljek kaže na delno jasno in hladno vreme. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. V drugi polovici dneva bo oblačnost naraščala. Tudi naslednji teden je moč pričakovati sneženje, a presežkov ne bo.