OstaloVolilni dan

Danes potekajo lokalne volitve, sedme zapovrstjo

Po državi se je ob 7. uri odprlo približno 3.200 volišč, na katerih bodo volivci odločali o novih občinskih vodstvih za prihodnja štiri leta. Dobrih 1,7 milijona volilnih upravičencev lahko svoj glas odda do zaprtja volišč ob 19. uri.
Volivci morajo s seboj na volišče prinesti osebni dokument, ob prihodu na volišče pa bodo prejeli najmanj dve glasovnici – za volitve župana in člane občinskega sveta. V občinah, ki imajo ustanovljene ožje dele in bodo potekale tudi volitve v svete krajevnih, vaških ter četrtnih skupnosti, pa bodo dobili posebno glasovnico še za te volitve.

V Lendavi volivke in volivci izbiramo med petimi kandidati za župana (Igor Kulčar, Dr. Mihael Kasaš, Franc Laj, Dejan Süč in Janez Magyar), preferenčne glasove pa lahko damo kandidatom na kar 15 listah. S tem bomo volivke in volivci odločili, kdo nas bo zastopal v občinskem svetu. Pripadniki madžarske skupnosti volijo še dva svoja predstavnika (kandidature so oddali Robert Požonec, Robert HorvatFranc Laj (pogojno), Albert Halász in Ferenc Horváth) predstavnica Romov pa bo naslednja štiri leta znova Nataša Horvat -ta namreč protikandidata/protikandidatke ni imela.

Prvi neuradni podatki o volilni udeležbi današnjih lokalnih volitev bodo objavljeni okrog 19:30 ure, vmes pa najprej okrog 12:30 in naslednjič okrog 17:30. Celotno situacijo danes spremljamo tudi na našem spletnem portalu. K rezultatom današnjega glasovanja na voliščih bodo prišteli še glasove s predčasnih volitev, k temu pa bodo občinske volilne komisije dan po volitvah prištele še glasove, prispele po pošti. Poročilo o izidu glasovanja pa morajo pripravili najpozneje 24. novembra.