Ostalo

“Danes po 18 letih se mi je želja izpolnila, spoznal sem svojo hčerko”

Kot smo že poročali na naši spletni strani, je Jože Kontrec član vsem dobro znane romske glasbene skupine Langa iskal svojo hčer, katere se je bil primoran odreči ne po svoji krivdi, pred osemnajstimi leti. Sedaj je z javnostjo delil dobro voljo, saj je hčerko končno našel.

Prekmurskemu glasbenike Jožetu Kontrecu, ki se je pred časom intenzivno lotil iskanja svoje hčerke, pri čemer pa mu je pomagal tudi sin, Mišo Kontrec, se je končno uresničila želja. Po 18. letih jo je končno našel in novico s skupno fotografijo ponosno že objavil na spletu. To je seveda storil tudi njegov sin, ki je prav tako zelo vesel, da je spoznal svojo sestro.

“Zadnjič sem jo videl v bolnišnici, ko je bila stara 8 mesecev. Mama je, po pravici povedano, več ni želela imeti. Do sedaj me je tega bilo sram in bal sem se, da bi ljudje mislili, da sem slab oče,” je povedal oče, Jože Kontrec. “Vedno, že od malega sem imel željo, da bi jo spoznal, saj je vendar moja sestra,” pove Jožetov sin Mišo, a prav življenje glasbenika je menda bilo krivo, da je hčerka odšla v posvojitev. Bila je tretji otrok zelo trhlega razmerja. Mama za otroke ni zmogla in ni želela več skrbeti, oče Jože, zaseden glasbenik, glasba je namreč bila njihov edini način preživetja, ki je z bratom preigraval tudi v tujini, se ne spomni, ali je v posvojitev sploh privolil, saj da bi karkoli podpisal, ne pomni.

Oče Jože je prepričan, da za posvojitev hčerke ne bi dal svojega podpisa, kar podkrepi z dejstvom, da tudi svojih drugih dveh otrok -sina Miša in hčerke Marije ni in ne bi dal v posvojitev. Jože je sicer kasneje imel več razmerij. Skupno ima devet otrok, ki so med seboj zelo povezani. Takrat, ko je deklica šla v posvojitev, je dveletni Mišo prišel živet k očetu. “Z mamo nimam stikov, niti si je kot mame ne morem predstavljat saj tudi živel nisem z njo. Če jo vidim, je kot da bi se pogovarjal s kakim prijateljem. Njene ljubezni, ki bi mi jo kot mama morala nuditi, ne morem začutiti,” pove Mišo. Kot pravi, o svoji izgubljeni sestri veliko razmišlja.

Anđela, kot se je od takrat spomni Jože Kontrec in kot jo pozna tudi brat Mišo, je danes Saša.