Ostalo

Danes na sporedu občinski derbi

Tudi današnja sobota bo nogometno obarvana. Pred nami je nogometno srečanje med lendavsko Nafto 1903 in ekipo iz Hotize. Občinski derbi, kot bi mu lahko rekli, bo ob pol petih popoldan odigran na nogometnem igrišču na Hotizi.

Tudi 19. krog 3. SNL -Vzhod bo postregel z derbijem, tokrat občinskim. Na nogometni zelenici na Hotizi se bosta pomerili ekipi domačih in Nafte 1903. Hotižani se trenutno nahajajo na devetem mestu lestvice, med tem, ko so Lendavčani, po minulem srečanju z NŠ Muro, znova skočili na vodilno mesto. Hotižani so sicer minulo srečanje premagali Polančane, ki pa so bili v jesenskem delu edini, ki so premagali prav Nafto 1903.

Tako Hotižani, kakor tudi Lendavčani, bodo danes nastopili v popolnih postavah, saj kaznovanih ni. Današnja zmaga bi Nafti 1903 dala tri nove točke na lestvici, Lendavčani pa bomo med drugim z velikim zanimanjem ob isti uri spremljali tudi srečanje v Murski Soboti, kamor se prav tako danes na gostovanje odpravljajo Beltinci. V kolikor bi Beltinci tam iztržili tri točke, bi lahko Sobočani padli na tretje, ali celo četrto mesto, v primeru zmage Odrancev v Rakičanu. Zgornji del lestvice bi se tako lahko precej spremenil.

Glavni sodnik na današnjem srečanju bo Samo Veselič, ob straneh pa mu bosta pomagala Primož Perger in Žiga Šumer. Delegat na srečanju bo Branko Gros.