Ostalo

Danes je pred nami občutna ohladitev

Danes nas, čeprav nismo niti v sredini avgusta, čaka vse prej kot poletno vreme. Temperature bodo popolnoma jesenske. Razlike med temperaturo danes zjutraj in čez dan praktično ne bo.

Po tem, ko smo včeraj in že nekaj dni pred tem uživali v soncu in temperaturah blizu “tridesetke,” pa bo danes vreme popolnoma drugače. Temperature se bodo spustile za 10 stopinj Celzija, pred nami pa je bolj jesenski kot poletni dan. Naše kraje bo namreč od severozahoda obiskal hladen zrak. Močnejših neviht ali kakšnih posebnosti ni za pričakovati, kakšna kaplja ali dve pa lahko padeta.

Včeraj zvečer in ponoči se je povsod pooblačilo, ponekod v severni polovici Slovenije je občasno že deževalo. Danes zjutraj smo se spustili v hladno jutro. Ponekod se je živo srebro ustavilo pri 13 stopinjah Celzija, pri nas se je nekoliko višje, pri sedemnajstih. Takšna temperatura nas bo spremljala čez celoten dan.

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. V petek bo sončno in spet nekoliko topleje. Nad severno Evropo je namreč ciklonsko območje z vremensko fronto, ki je že dosegla Alpe. Pred njo priteka danes k nam topel, vendar postopno bolj vlažen zrak.