Ostalo

Današnji dopoldan bo vetroven

Pred nami je novo izrazito poslabšanje. Pred njim bo v dveh delih zapihal jugozahodnik, ki bo najmočnješi v severovzhodni Sloveniji. Veter se je na izpostavljenih mestih pričel krepiti že včeraj dopoldan in čez dan, v sunkih pa je ponekod dosegal hitrosti med 60 in 80 km/h. Pihalo bo tudi danes.
Danes ponoči se je jugozahodni veter okrepil in je v drugem delu noči ter danes dopoldan predvsem na severovzhodu ter na Notranjskem dosegal hitrost okoli 70 km/h. “V petek zgodaj zjutraj in do dopoldneva pričakujemo najmočnejše sunke jugozahodnika spet na severovzhodu Slovenije. Sunki lahko na izpostavljenih mestih dosežejo hitrost med 80 in 100 km/h. Možen je vetrolom! Največ vetra pričakujemo na območju Podravja, Pohorja, Haloz, Slovenskih Goric in Prekmurja. Vetrovno bo tudi ponekod drugod po državi, vendar večjih posebnosti ni pričakovati,” so zapisali na spletnem portalu Neurje.si.

Veter bo danes čez dan slabel in popoldan marsikje tudi prehodno ponehal. Zvečer nas bo od severa zajela ohladitev, ponekod bo za krajši čas zapihal severovzhodnik, ki pa ne bo močan. V večjem delu Slovenije bo danes deževno, sprva bodo možne tudi posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. Zvečer in v noči na soboto se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Sledilo bo nekaj suhih in razmeroma hladnih dni.

Včeraj na sosednjem madžarskem, ne daleč od meje s Slovenijo, nastala močna nevihta

Na Madžarskem, vzhodno od meje s Slovenijo, je včeraj zvečer nastala za december precej močna nevihta. V nekaj urah je bilo zabeleženih več kot 240 udarov strel. Nevihto so spremljali močnejši nalivi, najverjetneje pa tudi sunki vetra. Izključena ni tudi sodra. Razelektritve se je videlo iz dela Prekmurja in Prlekije.