Ostalo

Daihen-Varstroj z vizijo nove dobe

Lendavsko podjetje Daihen-Varstroj je od 27. do 29. januarja sodelovalo na sejmu IFAM & Intronika v Celju. V svojem razstavnem prostoru so predstavili svoje aktualne in najnovejše izdelke, največ poudarka pa so dali novim 7-osnim robotom za varjenje iz serije FD. A to seveda ni vse. V teh dneh so poskrbeli za “splavitev” najnovejše generacije inverterskih varilnih izvorov.

V široko paleto inovativnih rešitev, ki jih ponuja lendavsko podjetje Daihen-Varstroj ne sodi samo 7-osni robor za varjenje iz serije FD, ampak tudi najnovejša generacija inverterskih varilnih izvorov Welbee, “splavljena” v teh dneh. Ti vsebujejo edinstven LSI procesor za krmiljenje, ki je razvit na osnovi 64-bitne nanotehnologije in omogoča številne prednosti na področju ročnega in robotskega varjenja. Odzivnost omenjenega procesorja je 20 nanosekund, kar omogoča hiter prenos povratnih informacij iz obloka v varilni aparat. Ta prednost omogoča varilcem visoko stabilnost varilnega obloka, kljub odmikanju gorilnika od varjenca.

Tablica z Androidom ali USB pomnilniški medij

Standardizirani komunikacijski vmesniki, ki jih vsebujejo varilni aparati WELBEE, omogočajo priključitev na industrijske sisteme z oznako 4.0. Sistemi 4.0 so Daihen-Varstrojeva označba za industrijo nove dobe, kamor sodijo tudi starejši, a posodobljeni izdelki. Tako aplikaciji Welding in Welder monitoring omogočata popolno kontrolo varilnega procesa in podajata informacije kako, kdaj in kaj se je dogajalo med samim varjenjem. Sledljivost teh podatkov omogoča izboljšanje kvalitete in produktivnosti varilnega procesa. Welbee varilni inverterji se ponašajo tudi z IT povezljivostjo, ki omogoča daljinsko kontrolo na android tablici ali prenos podatkov preko USB spominskega medija.

Pred Daihen-Varstrojem še šest dogodkov

Pred uspešnim lendavskim podjetjem Daihen-Varstroj pa je še šest dogodkov:
– 8.3. TECONOMY Maribor (FERI), Slovenija
– 21.3.-23.3. EUROPEAN ROBOTICS FORUM, Ljubljana (Cankarjev dom), Slovenija
– 19.4.-22.4. BIAM 2016, Zagreb, Hrvaška
– 16.5.-20.5.  SAJAM TEHNIKE, Beograd, Srbija
– 24.5.-27.5. IPAR NAPJAI, Budimpešta, Madžarska
– 6.6.-7.6. INDUSTRIJSKI FORUM IRT, Portorož, Slovenija