Ostalo

Čiščenje zvonika: Kar trideset vreč napolnili z golobjimi iztrebki

Le vprašanje časa je bilo, kdaj bo potrebno opraviti tudi takšno delo. V zvoniku lendavske župnijske cerkve, cerkve Sv. Katarine, so pred nekaj dnevi zaključili čiščenje. Ker polkna niso bila opremljena z mrežami, se je v vsem tem času nabralo za kar trideset vreč ptičjih, najverjetneje golobjih iztrebkov.
Kar nekaj časa so se delavci podjetja za tovrstna čiščenja ukvarjali z notranjostjo zvonika župnijske cerkve, cerkve Sv. Katarine. Ker na notranji strani polken zvonika ni bilo nameščenih mrež, so imele ptice, v večini primerov so to bili golobi, prosto pot vanj in iz njega, kar je terjalo svoj davek. Notranjost zvonika je bila prekrita z (najverjetneje) golobjimi iztrebki, kar pa ni vse, saj so iztrebki uničili celo verige, ki poganjajo zvonove.

“Zamenjali smo verige za poganjanje zvonov in minuli teden delavci podjetja za višinska dela na zunanji strani kupole namestili bodice za odganjanje golobov in v zgornje line kupole namestili mreže. Vse to je pogojeno z precejšnjimi stroški zato vabimo vernike, da darujejo po svojih zmožnostih. Hvala vam za razumevanje. S tem smo zaščitili nadaljnje propadanje in uničevanje naše lepe cerkve,” so sporočili iz lendavske župnije.

(FOTO: Župnija Lendava)

(FOTO: Župnija Lendava)